nuffnang advert

Thursday, January 10, 2013

adik, hari sukan & kuih telinga pak abu

Assalamualaikum semua....

 hari ni saya bangun dgn bersemangatnya...
mama siapkan saya dgn abang secawan air milo...

breakfast sama2 dgn abang, tapi abang masa ni dah pegi sekolah dah...hari ni pakcik van dtg agak awal pulak...

dan breakfast pagi ni adalah kuih telinga keling....kuih ni kuih feveret saya tau...kalau ada pasar mlm, wajib beli sbb saya suka sgt2...

pakcik makcik semua panggil kuih ni kuih telinga keling kan, tapi saya dan family panggil kuih ni kuih telinga pak abu...saya kurang pasti kenapa telinga pak abu jadi mangsa, kena tanya daddy saya, sbb dia yg mulakan dulu nama tu...dan nama tu melekat sampai sekarang...

okey, saya dah siap nak gi school...hari ni paling semangat nak gi sekolah sbb hari ni hari Khamis...hari Khamis kat sekolah saya ada sukan tau..bestnya sukan....hari yg saya tunggu2...

tak sabar balik ni nak cerita kat mama dan daddy saya punya sukan hari ni....lagu sekolah PASTI pun saya dah hafal sikit2...mcm best pulak lagu sekolah tu...

ok lah pakcik makcik semua...saya gi sekolah dulu ye...
esok2 sambung lagi...

41 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

wahhh semangat adik!bagussss :)

Nens Collection said...

haha..telinga pak abu ye..
selamat bersukan adik!

shida said...

fuh.. hari khamis kasut masih cantik.. anak saya kasut dah tukar kaler... kikiki

Sue-Rya Qistina said...

wahhh..semangat nak pegi sekolah ye. bagus2. anak saya pun sukan semalam dan arini :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

kuih telinga keling ni fav aku jugak..:) lagi satu aku kagum dengan kasut anak ko tu, putih lagi tu..

Norhaizan hakim said...

Kak zan pun suka kuih ccucur peneram ni...di sini ada akak yg buat comel-comel dan garing..seketul sekali masuk mulut jer...
Seronok tengok anak2 bersemangat utk ke sekolah.

alien said...

ya, nama lain dia kuih peneram.. smting like that la.. hoho

adarnadzmie said...

wahh... anak akak pun sekolah pasti jugak... tp 6 tahun la... hari sukan pasti anak akak hari jumaat... hehe... memang suka sgt anak2 klu hari sukan...

NM02 said...

dedi penah nak ngorat anak pak abu kot....

hehehe

jgn marah jah, jgn marah shidi

jap jap jap

aku rasa jah nak marah tu

aku.............

larikkkk

duluuuuu

laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

nuyui a.k.a miss YUI said...

smgt tgk dia.

Rapunzeel Cikilolo said...

selamat bersarapan...

makchaq said...

Semangatnya nak kesekolah.. Nafisah pagi2 melepek je.. makan pun tak nak

diana said...

mana datang telinga pak abu pulak..hahahha

Ismaliana Sulaiman said...

anak2 kat umah ni pun suka kuih denderam @ telinga keling,kenetulan jiran mak depan umah mmg jual kuih ni.aritu aku balik kg beli terus 2kg bawa balik melaka... tp lagik best klu dapat makan yg panas2.


ensem adik...comel pun yer jugak :)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

hehehehe.. ingatkan Pak Abu yg jual kuih tu... hihi

semangat tengok adik ni breakfast, semoga akan menjadi anak kebanggaan ibu & ayah ya...

Qashmere said...

Bersemangatnya adik!!! Heheheh

Amanda Suria said...

Pak Abu dah x syg telinga dia kot..or telinga Pak Abu comel sgt..hahaha..adik belajar rajin2 tau...

anie said...

xtau nape suka sangat tengok dia munum air milo tue...sweetttt la

Fiza Rahman said...

Semangatnya adik. Apsal baju sukan adik kaler hijau erk. Anak aku kaler kuning & hari berbaju sukan adalah hari jumaat.

Fadilah Aziz said...

semangatnya adik..adik makan kuih telinga pak abu ye pagi pagi, auntie pulak panggil kuih peneram..

Rasp said...

suka lah tgk adik pakai camni sis...
sejuk tul mata memandang...
i pun suka kuih nie sis....
dpt panas2 layannn oooo...

lieyalatif said...

eh lieya pun suke kuih ni...kalo kat pasar mlm wajib beli tapi lieya suke versi yg garing2 tuh...dah mcm mkn kopok manis dah rasenyer heheeheheh

ramai budak suke hari sukan kan nok...mcm anak aku laa sebab tak yah pakai baju kurung leh pakai seluar heheheeheh

wahida said...

fiza rahman: anak ko PASTI jugak ke nok? rasa aku sukan tu ikut pada cawangan...ada cawangan buat hari Rabu sukan tu tau...

♥ dak pink said...

Ohoiiiii, marah keling kang.
;p

Kami panggil kuih denderam.

amirah said...

cayalah adik...semangat semangat..!!

Qhaifa Nur said...

suka tengok cara adik minum...
akak panggil subang keling...dulu2 mak cik sebelah rumah jual kuih ni..dapat makan panas2 memang sedapnya wahida.......

Nafira usof said...

bagus nye ko nok! sempat buatkan bekfes utk anak2.. anak aku x mau bekfes, so mamanye x buat lah.. hahaha.. dia bekfes kt sekolah jer..

whitecappuccino said...

kesian telinga keling dan pak abu jadi mangsa...kami panggil kuih bederam.

mamawaiz said...

belajar rajin2 yer...
telinga pak abu?keh keh..pandai je daddy adik ni reka ekk

Dee said...

confirm dia seronok gi sekolah..eh..kemsalam tau ngan pakcik abu tu..telinga dia takmoh jual ke? hahaha..

faraherda.razalan said...

Olololololo~ Comelnya tgk adik minum air milo tu. Dpt bygkan, kecik je adik ni, kan?

ieda said...

semangat adik !

ooo kuih telinga pak abu
kalau disini ada panggil kuih telinga aje .. ada panggil neram !
suke .. anak akak semua suke ! ;)

( alahh bab makan semua bedal ekeke )

myamyza said...

hensem adik.

N i e Z a said...

terbaik la adik...hehehhe..

telinga keling mmg sedap..saya pon suka..tp cam best plak bila dh bg nma lain erk..hahahhaha

♥ Wina ♥ said...

comel comel!

akubiomed said...

Berselera bersarapan.

Kakzakie said...

Auntie tahu adik memang cerdik. Mummy sedia air milo bagi adik sihat. Cantik baju senam adik. Anak auntie dulu pun semua sekolah tadika macam sekolah adik.

~MommyAida~ said...

Wahh semangat adik nak pg schol kan..Belajar rajin2 ye dik..

Fieda Rafli said...

sekolah PASTI ye...sama dgn maira..

munna said...

semangatnya.... anak munna pun pasti... tapi sukan hari rabu

mama aini said...

berselera adik makan utk kesekolah !!..