nuffnang advert

Thursday, November 1, 2012

bila laki pegi outstation...

Assalamualaikum semua....
ni menu hari Ahad ntah bila ntah....menu org malas masak...sbb laki pegi outstation, tu yg malas masak tu...haha....

 telur mata masak kicap, tak pedas sgt...cuma letak serbuk blackpepper je...sbb anak2 nak mkn...masih dlm kuali...

ngan goreng ikan cencaru je...anak2 kalau ada ikan goreng panas2 mcm ni mmg bertambah mkn...tgh menggoreng ikan pun sibuk nak snap gambar.....dasar blogger....haha...



p/s: dah tu je n3 pendek saya, janji hapdet....

76 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

ikan goreng mkn panas-panas mmg sedap!!

Sue-Rya Qistina said...

Kak, lauk2 yg mcmni mmg pembuka selera. simple but nice!

(thanks bagi duit raya utk anak2 saya ye :D)

::NureeN:: said...

hehee... lama x masak yg simple2 mcm ni
sbb kat umah ada MIL dok cini jaga anak2 bb sitter dh sebln x jaga sbb mak dia x sihat
so MIL yg masak ari2, blk mkn jek

Anum said...

suka2
lauk2 kampung dan mudah

izan mama mia said...

sesekali sedap gak mkan lauk gini,..makan ngan nasi panas2

Aisy Nasiha said...

samalah kita.. Kalay suami ada nk kena mkn ada sayur n kuah sup bagai.. Dia xda masak simple pun jd, habis n kenyang juga..

Rai Ourkizuna said...

husband aku pun cakap "dasar bloger" semua nak jadikan bahan utk entry..hahaha..

Tina Othman said...

terliur pulak tgk lauk telur tu hihi, malam ni boleh lah buat, kan dasar malas jugak =)

Lia said...

adoooi telur kicap tu mmg best.. hihi

AnneRaini said...

telur pun sodap..

Lya Colours said...

mak saya, kalau ayah saya outstesen, boleh kata setiap masa dia nak masak nasi goreng je. hahaha

mamawaiz said...

saya suka makanan masak kicap cam telur akak tu, tp suami tak suka..emm.

Huda said...

selalu menu simple cam ginilah lagi cepat abis..

Lynda Che Lah said...

malam ni nak masak gini lah kak wahida..hamboi..menggugat iman

♥MAMASYAZA♥ said...

sedapnya ikan jacket tu. tetiba teringat zaman blajar dulu, ramai2 pegi dewan mkn semata2 nak mkn ikan tu..hehehehe

sudipVSsenduk said...

less is more :)

Zana Adieyza said...

telur masak kicap dgn ikan goreng makan dgn nasi panas2 memang sedapppppppp...

simple tp sedap ok lah kan?

JaSSNaNi said...

aishhhh.. menu simple tu.. tapi menu ni la yg paling sedap.. nani pun suka cencaru goreng... nak2 sumbat belakang ngan cili.. omak mertua lalu belakang pun tak sedar.. hahahahah

ieja amieja said...

kat umah akk ni arina je lah yg x jemu2 ngan telur msk kicap @ telur + kicap..dia x pandang sgt lauk len..org mkn sedap2 dia mkn telur je

Sari Yusa Ibrahim said...

dasar blogger, kalau tak ambil gambar nanti tak ada benda nak cerita, hehe

SYANI said...

Makan panas2 tu sedap kak..

Wak Gelas™ said...

janji bloggerrr.. ehhhee, wak pon sukak makan ikan goreng panas2 jugakkk.. ahakkKKs

faraherda.razalan said...

Peh, detail gile gambar ni. Siap nmpk buih2 minyak tu. Stailo!

Nens Collection said...

sy hantu kicap..ms ngandung over giler makan,naseb anak x rupa kicap..huhu

SURIA AMANDA said...

yg simple tu yang sodap...huhu

4feet8 said...

saya mmg suka telur goreng kicap tu. tapi sekarang dah kena pantang makan telur. sbb kolesterol tinggi..sobsobsob

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedap sugguh ni tgk gmbr pon..mmg dasr blogger suka amik gmbr ea..haha

aanie said...

sy selalu failed la masak telur kicap tuh...x cukup pekat...

Rasp said...

oooo leh folo menu u utk 2, 3 hari nie lah sis...
en abe i gi outstation nie hahahahha...

Cik Zaniff said...

dapnya..kdg2 mkn cmtu..heee

Yaya Azura said...

betul la menu orang malas sebab kalau hari malas saya masak tu jugak..heheh

ieda said...

uishh telur masak kicap lah paling best .. kalau akk bukan menu malas nie .. anak2 akan panggil menu terbaik dari ibu muahhahaha
budak2 kann .. asal kicap suke !

lizz said...

kemain best lauknyer tu....simple tapi menyelerakan...mau 2 -3 pinggan habis

Hanis Azla said...

salam wahida..

klu hari2 pekena lauk tu pun akak tak kisah sbb mmg dah cukup mabeles dah tu.. he..he..

mamyharraz said...

yang simple tulah yg sedap!

JunAina said...

Caru tu sedap kalau sumbat cili dan goreng...nyam2...

sisdee said...

ehhh tu pun dah menaikkan selera makan hahahaha

Aju Mohit said...

lapar aku ni nok, walaupun telur kicap je, dpt aku bygkan kelicinan pinggan nasi anak2 ko hijihi

Eye_nee said...

dua lauk feberet ni sis....akk kalau makan mlm kan sis...bila big boss bg greenlight bila nak mkn...masa tu baru akk goreng ikan....sedapppp mkan panas2...

norhidana said...

ni kire rajin gk nih kak... kalu aku edy takde, aku lak tgh mls... grg telur mata pastu bg kcp udah... lg mudah n simple hehehhe

cHeRyNa PiReS said...

Makan macam nieh la sedap kak...simple tapi panas. Kalo makan glamer2 tapi sejuk, bosan je...mana sedap :)

eMMe said...

kalo larat mmg suke masak, simple2 pun tak pe.. ni balik ni kalo larat kaki ni menapak dapur, mmg nak menyambal macang la... hehehehe...

Daddy Ziyyad said...

amboiii..telo masak kicap siap ada tomato...:)

budak tingkat 8 said...

kau masak sambil main bumble bug kan

Nafira usof said...

perrgghhh... meletops2 lagi dalam kuali..

goreng ikan bilis pastu makan dengan nasi panas..letak kicap sket.. bertambah okeh!!

fiza said...

Simple tapi sedap.

Kakzakie said...

Wahida kategori rajin masih nak mask walau hubby tak ada, kalau kakak beli aje..

atty's said...

lauk2 simple ni lagi buat makan bertambah2..

~MommyAida~ said...

Telur tu nampak sedap tau kak ida..kreatif letak tomato lagi..hihihi

wahida said...

daddyziyyad: aku kalau masak kicap suka letak tomato sikit sbb nak bg masam sikit, sbb aku pakai kicap manis, tak nak rasa manis sgt...nak bagi balance rasa dia...tu yg letak tomato tu...

budak tingkat 8: hahaha...pandai la ko jah...
wah, sekarang dah jadi budak tingkat 8 ye nok? ekekek....

shida said...

uishh... tiba2 tgk telur pun dah terliur.. huhuhu.. lama sungguh aku tak masak.....

.:fyzz:. said...

wey..aku rasa makan gini lagi sedap wey..dari ayam daging bagai..aku ritu kan nok..dh jadi kembang tekak makan daging dek kerna byk sngt kan..last2 aku goreng teluq dadaq wat sambai bilis makan ngan nasi..terangkat nok..

Munnafendy said...

telo kicap tu dah ckup mkn ngn nasi panas2...tmbh lak cili api. cukup! cukup!

munna said...

simple2 mcm ni...yg buat makan bertambah

akubiomed said...

Agaknya anak tidak pandai meminta menu sedap-sedap kot.

Gurau jer jangan ambil hati yer. :-)

Cida de' Nuanza said...

hahahha!!
best ayat 'dasar blogger'...mmg sentap wehhh!

dwaty said...

MY FAV.... HEHEHE

Cikgu Ma said...

kdg2 menu sempoi ni lg sedap kak ^_^

Qhaifa Nur said...

masak byk2 tak org nak makan pula...
goreng telur pun sedap juga....

Kesuma Angsana said...

dua2 pown simple & sedap.. kalau nk pedas potong je cili api kecil2 asing... mmg sedap !

Eca Dwinky Asha said...

simple tp sedap.

qemaishak said...

aku suka je kak telo masak kicap tu makan ngan nasi panas2 & sambal tempoyak perghhhh sedap

Dee said...

kau buat entry pendek pun dh 64 comments..mmg dasar blogger popular..hahaha..

chalet yg best kat janda baik ialah D'Ark..esok k dee post entry eh..sungai kt depan chalet tu je mmg rasa nak terjun xmoh keluar2..hehehe..

wahida said...

dee: wah ye ke kak, tak sabar nak baca review ko...

amirah said...

kalo ko letak entry ape pun mesti org suka nok..tetiba cam sedapnya la ikan goreng tu.,..kalo cicah ngan air asam letak cili padi ngancam ooo

Rapunzeel Cikilolo said...

telur goreng masak kicap. memang feveret i :)

Myra Jay said...

Walau nampak simple, tapi tetap rasa berselera..
Kena plak ada sambal belacan ;)

Nur-nba said...

Makan panas2.. memang sedap..

Izan Ishak said...

akak... arini pun izan buat telur mata masak kicap tu. simple tapi makan bertambah2 tu...

nik ros said...

lauk simple la yg sedap.

akuzle ayu said...

#janjihapdet... setujuk!!!

Nazayiena said...

Anak2 kak Nurul goreng telur ngan kicap diorg berselera jgk mkn.

:: Riri-Fatieha ::~ said...

telur kicap tu mkn dg nasi putih panas2 terangkat sedapnye!

Ema Blog said...

lauk simple tp sedap dan makan bertambah..

mama aini said...

ha2x.. somi takde berasap jugak dapur..mama ni dah lama dapur tak berasap sbb menunjuk je..hu2x..

intan_blur said...

;( nak benci ko 44hari.. uwaaaa