nuffnang advert

Thursday, October 11, 2012

kalah orang perempuan...

Assalamualaikum semua....
jom tgk laki aku yg steady mkn jamu...

 kakak jual jamu ni angkat beg berat2 jalan merata di sekitar Berastagi jual jamu2 dia....masa ni dia berada di hotel kami masa kami dah nak check out dari Hotel Green Garden, Berastagi...
kami ni mmg jenis kesian sikit kat org yg jual brg angkat beg berat2 ni...hati mudah tersentuh kekdahnya...
so, hubby ajak minum jamu...tapi aku takde la heh nak minum jamu...hubby sorang je la...

 hubby pilih jamu utk kesihatan..utk menyihatkan badan la kononnya...ekekek...

 barang2 jamu....

 jamu tadi dibancuh sekali dgn telur yg siap dibancuh...

 kacau kacau...

 sembang serba sikit...

 hubby ready nak minum...dia bab2 jamu ni mmg steady la...kalah pompuan tau...segala makjun semua dia telan...

 ni lah rupa jamu kesihatan dibancuh ngan telur...errrkkkk...jamu ni harganya rp30,000 bersamaan rm10, tapi disebabkan takde duit kecik, hubby bagi je rp50,000...

 berkerut2 minum...

 tapi habis....sekali teguk je....aku yg tgk pulak rasa nak muntah...huhu...

dah minum, dah bayar...ajak kakak jamu sekali bergambar...hehe...
daddy minum jamu, adik minum susu botol...ekekek...

hubby mmg steady minum benda2 gini...hari tu kat Bandung ngan Bali, dia cari jugak org jual jamu mcm ni, tapi takde...akhirnya rezeki dia dpt minum jamu Indon kat Medan... :)



p/s: masa berpantang dulu, mak mertua suruh minum air akar kayu pun, aku dah terkulat2 nak menghabiskan..adoi la...

65 comments:

Anum said...

idok la teman
hehhe

Daddy Ziyyad said...

erkkkk..bagi aku rp100,000 pun aku tak minum weh..~bahaha

NM02 said...

malam tepuk dinding


kan!!!!!!!

mamawaiz said...

kembangnya tekak tgk jamu cam tu..sumpah x lalu.hebatlah laki akak..

wahida said...

NM02: takde maknanya......hahaha...

Aishah Jahirah said...

steady la....hahaa kalau saya ntah2 siap tutp hidung mcm cite p.ramlee tu..kih3

Nens Collection said...

tapi bagus kan kak..mak mertua sy org indon..tp dh lama duk malaysia b4 merdeka lagik..skang usia dh 73 tahun still sihat..leh bawak kereta sedirik g surau dan mana2..(sy x pandai kereta)..dulu2 ms di indon die minum jamu camni..mmg nmpk keberkesanan di hari tua..sy pon x lalu nk telan..hoho

:: Mrs.Eady :: said...

erkss..kenapa aku yg kembang tekak?!
kagumm kagummm...!!

eMMe said...

Kak Ida, steady la ur hubby..hubby Me culas minum mende2 pahit, jamu ke ubat ke, kalo demam pun, payah la nak makan ubat, geram tol!

gulp! air akar kayu, kak ipar saya dok cari utk saya dah tuuu...
gulp! gulp! rasa ape ek kak, hihihi...

JunAina said...

Kalau jamu kapsul tu boleh telan kalau dah macam tu rasanya mau keluar balik tapi jamu penting untuk kesihatan dalam...

wahida said...

emme: air akar kayu rasa pahit kelat gitu...huhu...

Sue-Rya Qistina said...

huhuhuhu..mase dlm pantang pun saya dok minum jamu kapsul je kot. x lalu tekak nk minum yg jamu serbuk camni. mmg loya la :D

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

aku pun bab minum jamu aku ok jek, tutup idung, telan jek.. tp tgk jamu kat atas tu ngan telur ek..?? ntah knp rasa bluek...hehehe

Nieda said...

aWET MUDA LE NI.

♥ Wina ♥ said...

tak lalu jugakkk!

~aSHa~ said...

wah steady je minum ye abg jamu..eh abg jamu pula...eheheheh

ha pe lagi...kamu pun kena berjamu jugak ni

wahida said...

daddy ziyyad: eleh, rp100,000 baru rm35...mmg lah ko tak nak weh...hahaha...

faraherda.razalan said...

Fuh! Cayalah! Menengokkannya pun, den da nak muntah. Pe lagi nak minum. Huuu!

Tp mahal gak jamu secawan eh? RM10?? (Terbeliak bijik mata)

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia..hebatla!

cHeRyNa PiReS said...

fulamak...dia minum tak tutup idung! itu sangat2 la respect:)

Nida Husna said...

apakah rasa jamu tersebut??? macam pahit jer hihihi

Adyla said...

hidup jamu..!! hehehe.. cayah la!

wahida said...

faraherda: mmg mahal...tapi takpelah...kesian kat kakak tu...

nida husna: hubby ckp mcm tak rasa apa...huhu...

Lia said...

perrghh.. pekat tu jamunya..hehe.. terror lah hubby akak sekali teguk minum jamu tu.. heehe. :)

Kakzakie said...

Bagus kan minum jamu nie wahida. Tengok kakak yg jual tu pun manis orgnya...

Rai Ourkizuna said...

aku tengok gambar makcik jamu ni teringat cerita indon kat tv..kan ada makcik2 yang bawak beg gini jual jamu kan..

ko check keliling tak ada kamera ke tak.. kot diorang sebenarnya tengah buat wayang ke.. hahaha..

Rasp said...

perrrgghhhh tabik spring lah kat hubby u sis...
kalo i leh minum tapi kena sediakan gak air kosong or lebih baik air berperisa cam teh ker, kopi ker...
utk hilangkan rasa jamu tu....
nak minum cam your hubby tu, memang ider ler....

Nizam said...

Boleh buat minum petang2 ni...

atty's said...

cayalah suami ida..steady jer minum jamu..kalo kty leh jgk..sekali sekali..tp kalo hari2 naik muak.mau termuntah luek

mamyharraz said...

kagum betul sapa yg boleh minum jamu nih..mana tak bau jamu ni pun dah loya ni kan nak menelannya ..

lieyalatif said...

wahhh perkasa le cik abe mu nok eheheeheheh....cayalah ..die leh telan kan...kalo suruh laki aku pun mau hentak2 kaki die tak mo wakakaakaka

tapi aku suke mkn...sampai skrang aku mmg mkn jamu...nak jaga aset katenyerrrrr

Aju Mohit said...

wahh steady hubby ko ida, klu pahit tu mmg elok utk kesihatan kan, aku pon tgh cari supplement ni, asyik outstation jek penat rasanya

Huda said...

OMG!! Tabik spring laaa..kagum, kagum...aku pun susah nak minum jamu, camner tu?

Dee said...

oklah tu..dah minum byk gula hari2 kan..sesekali pekena jamu..kasi balance balik..kalau aku pun nak termuntah beb..hehehe..

Cho Zila said...

akakni kalau suruh makan jamu.. asyik ngelatjer.. respek..respek...

ejaMaria said...

erkkk... ;)

Lya Colours said...

tak leh masuk tekak la benda cam ni huhuhu

kayyana said...

steady la .. huhuhu...

Teratak Hami said...

sorry to say, kembeng tekak tengok nak2 bila dicampur dengan telur.

Nafira usof said...

adehaiii.. tak sanggap weh nak telan.. respek habes kat laki ko sebab selamba jer minum jamu tuh..

myamyza said...

hihihi,, kak laki ko ngan laki aku sama2 tahan minum jamu la, aku pon boleh je join sekali kadang2 tu..

Munnafendy said...

akak, sy nak telan panadol pun nangis..inikan jamu??? ohh~

Qhaifa Nur said...

utk kekuatan fizikal juga wahida....
akak masa pantang kejap makan kejap x jamu ni..last tinggal terus....

qemaishak said...

Minum jamu asli xdenya aku minum kak, lau serbuk dah campur tu blh tahan la kan..steady laki ko kak..
masa pantang je aku minum air akar kayu tu, lps pantang terus simpan balik akar2 semua tu, tgu next pantang lak, xtau bila la kan hihi

ieda said...

dikk ! cubit ko kanggg !!!
maluu tauuuu ;))

Tihara said...

akak jual jamu tu gebus jek kan..adik steady je isap botoi..ekekek :)

Angah said...

aii hebat laki ko,,...kalah aku,..aku spesies ko jugak,..baru nak minum trus uwekk,,,last2 mak aku dh nyampah dan akhirnya air tu wat mandi je le..haha

Cikgu Ma said...

terbaik...haha

lizz said...

errmm habis segelas....saya bab2 jamu gini yang payah tengok org minum pun ngeri...hik

AnneRaini said...

jgn kate ko, akupun loya weh nak minum jamu2 ni...sedangkan panadol pun aku dah kata pahit..hehe

Eye_nee said...

ngeriii..nak minum jamu???...dlm ptg nak minum air kunyit hidup tu pun segala bapak gula2 ada kat tepi..dgn air kopi manis..sampai mak akk ckp...mcm lah aku nak bg ko minum racun...sikit punya siksa...

Izan Ishak said...

tabik springlah kat hasben sis tu. kalau izan mmg taklah... lagi2 bila ada telur dlm tu.

#pantang pun mkn jamu kapsul je. yg bancuh2 mmg minta maaflah awal2...hehe

SURIA AMANDA said...

erk...boleh eh dia telan...bluwerkkk

Anonymous said...

Kak, luar topik ckit...saya nak tanya sape pak supir awk masa g bandung aritu? Bleh bagi contact nombor pada saya? Thanks...;)

nur anis said...

erk...kalau saya memang takdenya lah..huhu

LadyBird said...

apelah rsnye ek.. huhu

wahida said...

anon: saya pegi dulu ngan Budi, tapi sekarang dgr citer dia dah up harga...dah demand...saya tak rekemen dia dah...huhu...

.:fyzz:. said...

Cyala cik abg ko nok

fara said...

Mcm xsanggop je nk telan.
Padahal bru tgk gamba je kan.
Huhu

Nazayiena said...

Steadylah hubby ida,nak dia minum jamu nie.

Siti @ Anonymous said...

Ade pak supir yg boleh disyorkan x?

wahida said...

siti: sis nak supir mana? Bandung, Bali atau Medan? kalau bali dan medan boleh tgk label masing2 kat side bar...tapi kalau bandung saya dah delete n3 supir tu sbb supir tu demanding...saya tak nak rekemen...

mama aini said...

ehem en.papa tak berani nak try..dia takut sakit perut..hu2x..

akubiomed said...

Patutlah gagah pria nya. :-)

Siti said...

Pak Supir di Bandung...tp klu dia dh demanding (bak kata sis) xpelah..Anyway thanks for the info.