nuffnang advert

Thursday, August 30, 2012

@ Linggi, N.9

Assalamualaikum semua...
nak upload gambar raya lagi....korang jgn pengsan pulak tgk gambar yg byk ni...aku upload utk kenangan kami...seperti sedia maklum, tahun ni turn aku beraya rumah family mertua dulu....jadinya, kami berada di rumah nenek mertua di Linggi, N.9.
gambar bersalaman adalah banyak....kehkeh....

 mak mertua cium tgn pak mertua...

 hubby mintak ampun ngan mak dia...

 turn aku pulak salam peluk cium mak mertua...oh, i love my mak mertua so much...

 mintak ampun ngan my hubby....mintak maaf ngan hubby ni bukan waktu pagi raya je, tapi setiap kali habis solat jemaah, aku mintak maaf jugak, kengkadang tu sampai rasa nak nangis...sbb aku rasa setiap hari aku ada buat dosa kat dia...huhu...

 my biras, Mazli, suami Mimi (pengantin baru)...

 my adik ipar, Mimi, adik ipar no.3 (pengantin baru)...dia ni adik ipar yg baik...sgt baik...

 my biras, Ayie(suami Nurul) salam ngan nenek mertua...nenek mertua aku tu umur dia dah 90 tahun tau...tapi masih kuat lagi...Alhamdulillah...

 ntah kenapa masa ni semua org gelak2....sabo je la...ekekek...

 sorang lagi adik ipar (Nurul, adik ipar bongsu) mintak maaf ngan abang dia...oh, dia ni ada byk dosa ngan abang dia ni...haha...suka menyakat laki aku ni....dia ni notti sikit, tapi dia pun adik ipar yg baik...

 turn anak sulung aku pulak, mintak maaf....sayang abang....

 si adik dah tak sabar nak salam semua org...tunggu abang settle dulu...

 peluk adik...sayang adik...
kenapa gambar aku peluk abang takde dlm SD Card....huwaaaaaaa.....

 budak kecik ni mmg kena mintak maaf ngan aku ni, sbb suka mengajuk aku berckp...kehkeh....

 my family with family mertua....
duduk dari kiri baju biru, ayah mertua, nenek mertua dan mak mertua...

 dari belakang, family aku (pink belacan), family Mimi (turqoise) dan family Nurul (pepel)...sorang lagi adik ipar takde masa ni sbb balik Melaka raya rumah family husband dia...kalau dia ada, mesti lagi meriah...
hubby aku satu2nya anak lelaki dlm family dia...ketiga2 adik dia semua pompuan....

 gambar gedik ngan laki masing2...sampai si adik tu kena tutup muka malu tgk...ekekek...

meriah tak cat rumah nenek mertua aku? kalerful ko...hehe....



p/s: raya rumah mertua adalah sama meriah ngan raya rumah family sendiri...sayang family mertua ketat2...

52 comments:

Tina Othman said...

meriahnya

saya kalau time salam tu mesti feeling sedih je

Anum said...

tengok gambar dah tau meriah....

AzuraFazil DIN said...

part salam2 ni tangkap syahduuu

:: Mrs.Eady :: said...

1. GAMBAR TAK BNYK PUN....
2. SUKA SGT LA GMBR AKSI GEDIX TU NMPK SGT MESRA NYER KORG :)
3. GILERM ERIAH NOK RUMAH KALER FULL MCM TUH!!!

4. EHHH CAPS LOCK!SORY AKU TGH TAIP KERJA NIH!HAHAHAHAA....

AnneRaini said...

meriahnye nokkkk dah macam tadika aku tgk..hehehehe

amirah said...

meghiahhh...comella umah mak mertua ko tu nok! i like! tp sume pun shomelll shomelll je..

JunAina said...

Perghhh...adik beradik semua satu kepala...best2...

Huda said...

kaler rumah adalah striking!! meriah u

SURIA AMANDA said...

bestnya ko ada family mertua nok...aku? yang dulu tu pun lost contact..tunggu yang baru la nanti..

Kesuma Angsana said...

pagi raya paling best! byk drama hehehe

Rai said...

sporting habis korang.. comel tengok gambar adik malu..hahaha..

wahida said...

amirah: ni rumah nenek mertua, bukan rumah mak mertua, rumah mak mertua kat Senawang beb...

Nieyl said...

suke tgk cat umah nenek tuh...meriah! :)

Nens Collection said...

kalah baju raya rumah MIL akak..mmg meriah..lagik naik serinyer..hehe

sume comel2! lah..;)

atty's said...

meriah kaler umah..
comey2 semua adik ipar ida.

Dee said...

meriah kau..kalau aku gi linggi sure jumpalah rumah tu..takleh miss punyo..hahaha..

aku suka tgk muka MIL kau..mcm muka cik iyra kita..betullah kata kau aritu..hihihi..

aku pun cam kau..raya umah MIL semeriah raya rumah sendiri..syukur kita punya keluarga mertua yang baik2..

Sue-Rya Qistina said...

mmg meriah sesgt!
pagi Raya klau x amik gamba x sah kan. hehehe

Rasp said...

memang kalerful lah rumah mak mertua you...
senang jadi landmark :)

suka tgk pics gambar candid...

syukur kan kita sis...
in laws baik2...

wan nurul hezrina said...

sedihnya aku bila mengunangkan bab minta maafnie..aku takdok gambarlah nok nntlah aku amik semula.hahaha bukan apa mmg daku insan palingggg sibuk di hari raya..hehehe

lieyalatif said...

takde nak pengsan laaa ...aku lagi suke tgk...ye laa walaupun agendanye same jek raye tapi tetap ade kelainan dari kaler baju, mkn2...tu aku suke tgk tu...

beb aku suke ayat p/s ko tu...mmg betul....mertua ngan mak sendiri same jek...pandai2 kite nak bawak diri kan.....

Nor Idayu Abd Rahman said...

Memang meriah!!! Selamat hari raya!!

*SiRibenMerah said...

fuhyoooo.. kalerful meriah umah nenek mertua akak..

suke tgk family akak yg happening...
suka tgk akak sweet dengan tudung..
ai like byk2 kali...
sukaaaaaaaaa~

ok, selamat hari raya!

mamyharraz said...

mmg meriah.
kaler baju ko mmg lawa lah wahida.
cat rmh nenek pun meriah.

bestnya aku tgk suasana hari raya ko & family :)

::NureeN:: said...

adik ipar salam cium tangan tue... cayalah... haku x dernyerr dia nk cium tangan sbb adik ipor haku tua 14tahun dr haku.. hahahha

best arr tgk...

Eye_nee said...

meriah dan sakan bergambar raya ko thn ni nokssss...

anie said...

meriahnye..suka tengok sumer pic2....caler rumah ceria....

Rinna said...

Meriah sgt.. cantik laa kaler umah nenek tuh.. :)

cikceriacorner said...

ehheheheh..meriahnye kak...selamat hari raya

munna said...

meriahnya...lagi2 dpt family mertua yg sporting dan baik

Nurul Husna Mohd Hassan said...

meriahnya family ni, sama meriah dengan kaler rumah :)

♥ dak pink said...

Aku jeles tengok badan mimi. T____T

Eleh, puji-puji orang baik, ko pun mesti baik juga kan macam dorang.

=)

Dilla Ady said...

tgk gambar2 akak sambil senyum2...chumels!

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye....close ngan famly mertua cam famly sndiri....sukeeee....

Sekadar Coretan said...

Salam Raya. Just nak komen ...cun nya maka mertua awak...

ros_reeza said...

meriah ye raya :)

semua cantik2 belaka di pg syawal :)

eh, cantik juga cat luar rumah colourful gini kan :)

akubiomed said...

Panjang barisan untuk memohon maaf. :-)

Ena said...

sama la ngan ena.. raya umah mertua rasa sama meriah je ngan umah mak sendiri.. dua2 riuh rendah.. :)

Munnafendy said...

kawainye rumah! oren gitu.sapa pnya keja yg cat umah nenek tu? hihi

suka tgk gmbr akak peluk adik..uwarrrgghhh sebak lak...hahaha

Lynn said...

Dear..suke tengok..hahahaha..oh kawen org nogori jugak ye..samalah kita..nape kita tak set time beraya sesama ye ri tu..kalau tak leh jumpa..hehehe..meriah tau cat umah kat belakang tu..

sudipVSsenduk said...

pagi raya yg ceria & colorful!

Salina@IbuAqil said...

Kak!!!!
Tetiba tersentuh tgk pic si adik bersalaman ngan akak tu..
X tau naper..
Hampir nak leleh kat opis ni..
Pic last sekali tu meriah.. Suka tgk.. :D
Selamat Hari Merdeka!!
Happy Weekend & TC yer.. ;)

ibu MZW @ farah idayu said...

sukaaa tgk pic raya ade salam2 camtu....best2 ! tacing pun ade t__t

♥ Wina ♥ said...

meriahnye...sporting² semuanye!

Qhaifa Nur said...

begitulah akak salam ikut turn....
ceria semua dipagi raya.....

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

meriahnya gambar raya jealous betul...

ieda said...

suke tgk ..
family photo memang selalu dinanti2kan ..
nenek wa lebih kurang nenek akk lah kan .. tua setahun aje ;)

izz iizza said...

meriah..sporting jer leh tangkap gambar ramai-ramai camni..:)

mama aini said...

meriahnya..untung ada ramai ahli keluarga..

Cikgu Ma said...

memmang cantik kak...=)

Ina Haireina said...

meriahnye.. best suasana kampung..

selamat hari raya.. :)

Angah said...

mudanya mak mertua ko,,...cantik cat umah nye tu,ceria

dakcik said...

aah..sy pon same..raya umah mertua same meriah cm raya umah fmliy sendri..;)

p/s : kelasss umah! hihihi