nuffnang advert

Thursday, March 1, 2012

hari terakhir...

selamat pagi semua...
baru2 ni aku baru perasan, yg aku ada voucher makan2 free...eh, apa lagi kan....nasib baik sempat...

eh, dah last day lah..sekali belek punya belek, voucher ni expired 29/2 ( semlm )..dapat pulak dua keping...apa lagi, kena terjah cepat la kan...rezeki jgn tolak beb....voucher ni aku dapat dah lama, sebelum raya tahun lepas lagi...baru sekarang ada rasa nak terjah Nando's balik...tengs to Puan Sharimahton atas voucher ni...sayang ketat2 kat mak angkat aku tu...ngee...

 aku dah pusingkan gambar ni siap2...tapi bila upload, dia still rupa gitu...nyampah...so, korang redha je la...kali ni kami pekena Nando's kat JJ Rawang...

 voucher tu valid utk soft drink saja...jadinya kami pilih strawberry...boleh refill, jgn risau...

 ni aku punya...harus lah extra hot punya...sesetengah org tak leh mkn extra hot Nando's ni, katanya pedas sgt, tapi serius, tekak aku tak rasa pedas pun...biasa2 je..agaknya kena letak cili api kot baru aku rasa kepedasan dia...haha...pas tu sidelines dia pulak boleh pilih dua jenis, aku pilih peri chips ( fries ) ngan 3 beans salad...
ayam aku tu tebal sgt ngan isi...lupa nak ckp mintak bhgn tight, sekali dpt isi tebal mcm tu, mmg aku tak habis mkn la...aku habis separuh je...

 ni pulak hubby punya...hubby tak tahan pedas sgt, dia amek yg hot je...ini pun dia dah ckp pedas...dulu hubby kuat mkn pedas, tapi lately ni nampaknya perut dia dah tak tahan sgt...mungkin jugak faktor umur...huhu...sidelines hubby pulak, dia pilih grill vege dan old style chips...hubby tak habis set ni, sbb tengahari sebelum tu, dia dah lunch ayam tandori...dia lupa dia ada date ngan aku nak pekena Nando's...dia pegi bantai ayam lak sebelum tu...adoi la..

 request extra sos...suka peri2 sos Nando's ni sbb ada masam2 sikit..

dah setel mkn, ingat nak terus la balik umah, sekali ujan lebat ko...apalagi, kami masuk balik JJ layan teh tarik kat foodcourt...agak2 korang, berapa harga teh tarik satu cawan tu?
yer, rm3.40 secwn okeh...pitam mak dgr...haha..cekik darah betul la...tak agak2...minum kat foodcourt je pun, bukan kat kopitiam pun...adoi la...


p/s: aku akan bz mulai hari ini....mungkin xtvt BW akan berkurangan...aku try malam2 lah yer noks...

53 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

serius terliur!!nak nandos!!!waarrgghh....

mamyharraz said...

lamaaaa tak mkn nandos..mungkin sbb mahal tu yg lamaaa tak masuk situ =P

dah tgk godaan ko haruslah mahuk jugak kesini :")

Neeza.Areef said...

lapo dn lapooo.

geramnye tgk ayam tu

fiza said...

Alahaiiiii...sedapnya.

KhaiRin : anies said...

best nyer tp...blom ada ati nk try sbb nk tggu org belanja hehehe

Lya Colours said...

teh tarik dia, teh import london agaknya.hehe

Fatin Mraz said...

nando's..

cahya indah said...

Cahya baru je teringin makan Nando's sekali akak tayang gamba Nando's pulak..adoiii harus makan Nando's hari ni

norhidana said...

ish ko nih kak... lama tak lyn nandos tau... sejak si emy cuti aku takde geng nk gi sana... huhui...

skrg nandos mmg dia simbah kuah kt ayam tu ke kak? mcm best je...
nmpak sgt lama tka mkn situ

AnneRaini said...

aku takleh masukla ngan nandos ni..dah 3 kali mkn tiga2 kali aku tak suke...

ibuhebat said...

dah lama tak makan nando's.. tahun ni tak makan lagi rasanya.. sedap sebab pedas+masammmmm :)

CaDLyNN said...

uuuu...peri2...

♥ Wina ♥ said...

waduh waduh...pagi² dah terliur!

beb, aku pun bru perasan 2 hari lepas yg aku ade voucher breakfast KFC last day semalam so sudah selamat redeem semalam :-)

Cik Rose Cute said...

Semua sedap...menyelerakan...hehehe

atty's said...

kty kalau g nandos pun mesti amik sos yg extra hot..ni yg nak g nandos nie

adarnadzmie said...

bestnya dpt mkn nandos free... :)

mek jah said...

sebulan kau bz, lepas ni tak kuasa nak layan aku la kan...

pastu aku gelak je la sorang2

hehehe

Mamamya said...

lapar terus perut tgk menu gini pepagi.. :) lama x pekena nando's. samalah kita klui makan selagi x pedas berapi mmg x syok! nnti klo ko dtg melaka aku buatkan rendang ayam yg pedas berapi eaaa... :)

Hanis Azla said...

terliur tgk sosnya.. last akak makan nandos masa sebelum kawen.. lama giler kan..

whitecappuccino said...

pagi2 dah buat akak meleleh air liur.

L said...

gu aner nk dapat free2 nih.. huhu.. nk makan jugak..=)

Kella said...

hai.. kita lupa nak bagitau..hari tu sebelum ke sabah .. kita ada refer kat blog akak juga sebagai rujukan tempat2 menarik nak di tuju ke sana!!
seriously banyak membantu!! =)

nanti saya upload lagi banyak gambar..

amirah said...

mak oii...mahalnya rega teh tu..kena minum jimat2 la nmpknya

wahida said...

mek jah: ok lah aku bz sebulan je nok, kalau 3 bulan mcm dulu? pitam...

kella: alamak, n3 sabah aku tu tak complete sebenarnya..ada lagi n3 aku tak buat...sbb dulu bukan blogger tegar lagi...haha..
anyway, baguslah kalau n3 sabah tu membantu...Alhamdulillah...

.:fyzz:. said...

salam nok..at the end aku dh leh terjah blog ko..rsa sngt hapi go bini gitu..hehe..
senang citer aku dh add ko lam list blog ko..senang aku nk terjah nnti..btw..wat ibu mengandung cam aku teruja je tau tak tgk mkanan2 kt nando's nih tau..:)

cheqna said...

kelaparan perut ku melihat makanan2 ini =)

Daddy Ziyyad said...

lain kali dpt voucher nando, bagi kat aku aja lah nok..aku tak pernah makan nando...hahaha

wahida said...

fyzz: kenapa ko tak leh masuk blog aku sebelum ni nok? cer citer...aku confuse ni..

ko preggy ye? Alhamdulillah...nnt kang aku singgah umah ko ye nok...

Cho Zila said...

dah lama tak masuk nando's.... sedapnyer nampak gambar2ni...
betoiler sekarang harga air kat food court dasat mahal.. tuler pasal kalau makan kat food court dah siap beli air ..

dakcik said...

wah sedapnya..xpernah g mkn nandos..huhu

Eye_nee said...

Rasa2nya non ado pernah makn nandos ni...

rasp said...

dah lama tak pekena nandos...
uissshhh mahei nye tertarik JJ tu...mmg rege gitu dah ker skarang nie?

*SiRibenMerah said...

uiksss..
pegi x ajak.. sedapnyaaaaaa~

miss Fyqa said...

wahh. nampak cam sedap jer... teringin gak :D


*im back sis.. nnty free2 fyqa update belog ok :)

ieda said...

wah2 sedap nyeee
dah lah free kan .. bertambah sedapp ekkeke ;)

kayyana said...

huh jeles.. dpt voucher nando's plak tuh. huhuhuhuhu

Liza @ Adzriel AB said...

last day tu... nasib baik.. sedapnya

Dee said...

lama betul tak makan nando's..extra hot sedap kan..

GreenJade said...

rejki last day ye beb..perghh mmg superb lah.. thx tlg mkn utk aku skali ya..kenyang smpai pagi ni aku rasa hik3

akubiomed said...

Tidak boleh ketika mankan di Nando's di Beirut Lubnan. Sedap sebab bos belanja. :-)

intan_blur said...

auuuwwwwwwwwwww...sgt2 benci la ngan ko nih..xpe..xpe..harini aku ade makan bsr punye..nnt aku update..kasi mengeletek ko punye tekak.hahahhahahaaa..
tp menu aku nnt x la sehebat menu ko ni ha.. ;(

|| NaFiRaa || said...

perrghhh.. tak tahan aku nak pandang lama2~

..::SangRatoo::.. said...

ok noks..take care..wah mcm tak jumpa gitu :P heheeh

ajumohit said...

sedapnya ida, uishhh menelan airliur menengoknya

Nazayiena said...

sedapnya mkn free....

Qhaifa Nur said...

nasib baik sempat, kalau tidak rugi..rugi

munna said...

aduhai...otomatik jadi lapar perut ni.... munna blm pernah makan kat nando's... kena try rasa ayam kat sini nanti

lizz said...

wah sedapner dah lamer tak makan nandos..ni...lapooooo...

Bitt (double IS) said...

take ur time yer noks!

perghhh pic yg senget2 tu haku rasa mesti camera tu pusing 360 darjah tu..hehehe perghh bila tengok nando's konpem aku kata...ala...tak pernah makan lagi laaa....hehehe

mama aini said...

saja tau nak tunjuk pic. makanan yg sedap2 ni..punah diet mama tau.. :)

Mama Ema said...

rezeki...

Reena said...

Nando's terbaik!!! Lapooo...

Kazman / Sue said...

wahhh... ini entri kasi panas tekak laa...