nuffnang advert

Friday, March 9, 2012

demi batang aiskrim...

selamat pagi semua...
semalam anak aku si abang ckp cikgu sekolah dia suruh students bawak 3 batang aiskrim utk projek English dorang hari ni...
mana nak cari batang aiskrim yg dah pakai kan, jadinya, kami kenalah pergi beli dan mkn aiskrim2 tersebut...

 jadinya kami beli aiskrim Magnum ni...semua flavour kami ambik...hubby punya almond, adik amek chocolate trufle, abang amek classic dan aku amek choco cappucino...eh, semua perasa pun sedap, tapi aku lagi prefer classic jugak lah...

 budak2 ni mmg aku susah sikit nak bg mkn aiskrim...tu yg bila dapat tu, bukan main menghayati lagi eskem2 ni...nak2 lagi ada coklat, lajulah si adik tu...

akhirnya kami dapat kumpul 4 batang eskem...hehe...cikgu sekolah abang nak 3 btg je kan, tak pe, mama bg extra...tapi ko nak tau, bila dah ada batang eskem ni, si abang tak nak ko, dia ckp batang eskem ni pendek tak mcm biasa...dia merengek2 nak batang eskem yg panjang...adoi la hai abang...takkan nak beli eskem lain pulak kan...dah la beli eskem magnum ni terbang hampir rm 16, nak beli eskem lain? no way lah kan jawapan dia...kalau cikgu nak yg panjang jugak, suruh cikgu bawak sendiri...haha...



p/s: malam ni nak balik Senawang, adik ipar nak bertunang esok...harap majlis berjalan lancar...amin...

63 comments:

Anum said...

sedapnya aiskrim nie..
anum pun suka klasik... hahhahha
ala abg nie sam je...(garang mama abg nie)

emma dangdut said...

magnummmmmmm!!!! masa kecik2 ada beli sbb masa tu murah,,sekarang dah mahal..jd makan aiskrim milo je la,,

:: Mrs.Eady :: said...

hahahaha..mase mkn tak ckp nak yg panjang tuh...dah abis baru bgtau..hahaahaha...

Reena said...

hahahha...nk btang aiskrim....beli aiskrim yg "berjenama" punye...huhuh...

CaDLyNN said...

a'a yg classic gak yg plg sedap...

hahaha..abg takmo btg ice cream yg mhl ek...baru unik sikit...

~~zAnAfAhMi~~ said...

Nama pun budak2, mcm2 kerenah..nak2 kalau cikgu yg suruh.
Hubby hari tu belikan akak aiskrim ni tp akak kureng suka, dia yg habiskan...hehe...mungkin sb usia.

sisdee said...

ice cream btg pnjg yg biasa2 tu hehehehhe..klu yg camni mmg bentu2 sikit..

ai pun tak kasi anak mkn sgt..sbb tak elok sgt pun sesekali okay le tu pun dlm jarak yg sgt pnjg sesekali nya tu hahahaha

cahya indah said...

Cahya pun baru je makan magnum semalam..chocolate truffle. nak lagi tiga tu..hehe

ajumohit said...

Projek anak Kita sama!!!! Aku baru nk publish citer ni next week hahahhahah

*SiRibenMerah said...

sedapnyaaa pagi2 tayang eskrem..
wahhhh~

say congrats to adik ipar.. selamat bertunang~

Teratak Hami said...

Magnum... sedapnya !!!
Cikgu klu reject btg aiskrim macam tu, mmg patut len kali cikgu je belanja aiskrim.

KhaiRin : anies said...

btol tu..yg classic lg best

peah gosip said...

belanja aku magnum tghari ni jah

terliurrrrrrr




-peah gosip kepingin eskim-

eima said...

aiskrim mahai tu ... aku tak penah beli punnn.... huhuhu

atty's said...

adui yai..takleh jadik nie..kang lunch hour harus cari magnum gak..

selamat bertunang utk adik ipar ida ye.

Mamamya said...

aku dr minggu lps mengidam eskrim ni smpi skrg x sempat2 nak pi beli...iskhhh..tgk ko tayang ni mau t/hari ni ambik anak2 sekolah aku singgah 7'E pi beli...

aku pun suka classic..yummeh!!

[sutera kasih] said...

akak pun bli eskrim mahal hehe

saniah said...

Iye tak iye kan..kena lah beli eskrim utk dptkan kayu tu..takkan nk gelidah tong sampah plk ewww...hehe tp yg best tu ada alasan la mkn eskrim sbb nk tolong ank.. :) hehe

Cik Ecah said...

hamboi 16 hengget 4 batang eskem ajer! sedapp noksss haha

rasp said...

anak2 kita sropa...
jarang dpt makan eskrem...
tu yg bila dpt...
layan kemain lagi....

sis, ekcelikan, kat sesetengah kedai buku ada jual tau batang eskrem tu....

Hanis Azla said...

bagus mamamnya.. anak nak batang aiskrim siap beli aiskrim magnum.. klu akak beli paddle pop aje.. he..he.. sebab tahu anak akak pun mcm tu.. klu cikgu cakap nak batang aiskirim mmg dia org nak batang aiskrim yang lurus tu.. yang stylo sikit mmg taknaknya dia org bawak takut cikgu marah.. he..he...

wahida said...

rasp: ooo la ye ke kak...ada jual kat kedai buku ye...tengs for the info...

khairul said...

mmmm sedapnyer

SYANI said...

Saya suka yang almond...

fiza said...

Sedapnya eskem magnum.

Pepel BoNda AmaNi said...

terliur...huhu menciiiiiiiiiiiiiiiii

Kakzakie said...

Alahai mummy abang sayang... batang aiskrim tu ada jual sepeket 50 batang kakak tahu sebab budak sekolah memang kadang kena bawa...

Memang biasa yg plain bukan magnum style ini. Kesian abang... tapi tengok adik syok betul (mata dia cantiklah..)

Tihara said...

sedap yag almond..almond dia rasa macam hazeknut plok :D

miloais milo said...

sedapnya eskrim magnum!

ahahahah - dah habis makan baru tau ye
batang eskrim tu pendek!

eB ezrin said...

cekgu nih mcm2 la... hik3...
tapi mmg best ar magnum... :)

Eye_nee said...

la sekali dah habis 16 henggit baru prasan btg eskrim ni pendek...hahaha...belilah yg biasa tu pulak yg perisa oren tu baru 1.20 kupang...

whitecappuccino said...

sedapnyer abang makan eskrim tu! ada yg pendek nak yg panjang pulak yer abang? macam2 la anak2 kan?

♥ dak pink said...

Abang sebenarnya nak aiskrim lagi tu, so dia bagi alasan lah batang tu tak macam cikgu nak.

Eh, lain macam je rasa taip tulis batang-batanglah. Haha. =p

wahida said...

kakzakie: la, saya tak tau pun ada jual, nak carik kat mana kak? komen kak rasp ckp ada jual kat kedai buku...nnt nak carik lah...

dakpink: aku pun sebenarnya rasa something masa nak taip perkataan batang ni...haha...

Hana Soffelia said...

Alahai abg xckp awal2 nk batang yg panjang, dh habs mkn baru ckp. Maknanya dia nak beli aiskrim yg lain lak tu kak. kehkeh

norhidana said...

eleh ko kak,sebenarnyer bkn nk belikan utk abg kan tp lebih kepada ko yg nk mkn kan magnum tu ehheheh...

ish2 saja je bt terliur aku,sejuk2 ni telan eskrim

kayyana said...

hahahah.. tak pasal pasal merasa makan magnum kan.. hehehe.. adoilah abg,,. ni batang ice cream zaman sekarang lah.. lawa ape..

Rai said...

hamboiii..eskrem mahal...hehehe..

Chik Att said...

magnum... memang memberahikan.... Terjongket pokett kalau ada anak 4 5 orang

mamyharraz said...

lunch kang nak g carik magnum nih!

tq wahida sbb terliurkan aku di pagi jumaat nih ;P hehehe

adarnadzmie said...

sejuk jer tekak akak tgk abg n adik mkn aiskrem magnum ni... sedappppnya... ooo rupanya nak kumpul batang ais krem yer...hehe

deqnoor said...

hihi.... mesti anak2 ingat semua batang aiskrim panjang2. sekali magnum pendek daa.... :D

Munnafendy said...

lor byk perasa rupanyA? hari tu sy bli yg hazel dgn choc truffle sbb tu je ada dlm peti ais kat kedai..kalau ada empat2 ni sah semua sy amik! haha

Sue-Rya AQ said...

suka yg classic tu jugak! dap dap... :P

Ena said...

NAK JUGAK NAK JUGAK..

BARU SEKALI TERAI.. TP SEDAP KAN..

h4ni3 said...

haha
mahal batang eskrem ko ni wahida oii

Neeza.Areef said...

aku pn suke yg classic jugak..menikmati sepenuh hati..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

Tihah pun mintak batang eskim teacher BI dia nak..bergegas aku g beli eskim ujan2... bkn nak ckp awal2... last esoknya dia bwk balik, patung iguana (dia lukis sndri), badan patung tu dr kayu eskim tu...

Ms Fai said...

hehe...budak2 memang mcm tu. kalau cikgu ckp yg pnjang, kena bgi juga yg pnjang... fai masa kecik pn mcm tu jgk, sbb takut nnti cikgu marah ;)

maszmadi said...

sedapnyer... lama x makan...

kasihibu said...

weeeiii...askrim tu memang sedap gile, sebayalah sedapnya dengan harganya kan?

eLLy said...

ckp kat cikgu klu nak panjang nanti suruh mama gi beli satay ;p

ieda said...

waaa kan dah tetiba kena beli magnum ekekke .. batang aiskrim dia unik kan
no wonder aiskrim dia mahal dan exclusive ajeeeeeee ;)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

perrggh, btg eskrem magnum tu..
cayalah nko, nnti x psl cikgu terliur.. ;-p

Nazayiena said...

Last2 nak jugak ke si abg nak bawa kayu aiskrim yg pendek tu Ida?....

wahida said...

nazayiena: bawak je kak, dah saya marah dia...haha...

dwaty said...

apalah yang cikgu nak buat dengan batang aiskem tu....

sedapnya magnum....

Bitt (double IS) said...

hahahahahaaha lepas makan baru abg perasan ke?? hhehehe

aReLaN said...

dari hari tu lagi ngidam nak makan tapi tak dapat2 lagi.wuuuu

Dee said...

anak dee pun cikgu suruh bwk batang aiskrim..tjuk dia batang magnum ni pun dia kata taknak..so, jimat duit mama..beli aiskrim singgit sudah..jimat2.hahaha..

wan nurul hezrina said...

makk aii.cikgu mmg mintak nak batang icekrim magnum ker?huhu..

Mama Ema said...

batang panjang asikrimnya murah...

Victoriabjkc said...

magnummmmmmm!!!! masa kecik2 ada beli sbb masa tu murah,,sekarang dah mahal..jd makan aiskrim milo je la,,