nuffnang advert

Friday, December 9, 2011

yeyyy!! akhirnya dapat jugak tambang AA seposen!!

selamat pagi semua....
nak citer betapa petang semlm aku sgt la hepi dapat grab Air Asia seposen ni weh...kan pagi semalam, aku duk ngadu ngan korang, aku sentap tak dpt booking AA tu....huhu...semlm petang jugak aku gila2 hepi punya...
serius, pagi semlm bawak ke petang, aku rasa moody je weh, asyik la aku ni kat waiting room, sekali bila dapat, terus aku grab....rasa nak jerit satu opis...hahaha....



 dapat pulak tempat yg mmg aku nak pegi sgt, harus lah aku teruja....sori sgt pada korang sbb aku tak BW semlm sbb duk sibuk usha benda alah ni la....akhirnya berkat kesabaran yg tinggi...cewah, mcm la sabar sgt aku ni ha...dapat jugak....yeyyyyy!! clap!! clap!!



see? pegi balik ke Medan utk 4 org cuma 8 posen...kalau ada airport tax sekali pun, masih murah lagi...alhamdulillah...so, dari sekarang aku kena kumpul duit utk jalan2 di sana...



tapi yg tak syoknya, abang kena ponteng sekolah 3 hari tahun depan...huhu....sbb tarikh yg AA bagi promo ni tak byk jatuh time cuti sekolah, pas tu kalau ada pun tarikh tu, semua dah fully booked...tak pe la, abang pun baru darjah satu tahun depan, kira pejam mata je la...haha...eh, teruk ke aku ni?

pas tu pulak, mek jah dah tentu la tak leh join vacation trip kali ni sbb dia tgh berpantang time tu...huhu...sedih lagi...tapi dia jugak yg byk membantu aku merealisasikan impian nak ke Medan ni...tengs jah...hugs!! tak pe jah, next time kita gi jenjalan Paris lepas anak ko dah besar nnt...mahu? ahaks...
pas tu lagi, pada korang yg bertanya mana mek jah pegi lama tak update, dia ok je, cuma dia kata dia ada pening sikit nak bukak blog...rasa muak katanya....huhu....anyway, kita doakan dia semoga cepat kembali berblogging okeh...aku pun rindu nak dgr celoteh dia tu...



p/s: Jogja best tak weh?

110 comments:

sisdee said...

Ya Allah biar betul..huhuhu rezeki u le...

selamat mgumpul duit :) err darjah 1 tu still dimaafkan kottt hhahahah

niezzareenamemory02 said...

aku lepaskan kau bercuti dengan rela hati biarpun hati dan jiwa aku sangat sentap sbb tak dapat ikut.

aku jugak sentap ngan AA sebab bukak promosi ni mulai dari aku mula bersalin sampailah aku habis pantang. mmg tak patut AA buat aku cenggini padahal tiap tahun aku guna perkhidmatan AA, mcm dah boleh jadi duta tahu.. huhuhu

tengkiu bagi jawapan pada kekawan yg bertanya khabar... aku hargai giler2...
harap semangat blogger tegar kembali dalam masa terdekat ni. hehehe

PARIS? pitam berkali kali!!!

:: Mrs.Eady :: said...

tahniah beb sebab dpt lepas dari waiting list tu..kekeke...

NMO....aku rindu bangat same kamu ni dong!!!!kasi gambar skit muka tu....rindu!rindu!rindu!

MamaEma said...

tahun 2012..tahun berjalan....hehehe

Lelaki Ini said...

wah...
seronoknya!
nak tmpg ikut boleh?

ajumohit said...

seronoknya, aku semalam dah hampir2 dapat booked ke langkawi kami 5 beranak, last2 laki aku tak setuju tarikh yang aku buat tu, tapksa aku cancel, hati sedih tiada yang tahu sebab nk masuk pastu busy ya amatt!!!

kem salam kt niezza ye, kata kat dia take care

khairul said...

nk p mana lak ni wahida ? sakan

AnneRaini said...

apa yg best kat medan hah???

Rinna said...

Wow..tahniah..dpt jugak..yer..ofer yg murah tuh.. :))

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,bestlah
jalan je

atty's said...

mesti dah tak sabau kan nak pegi..kty pun tak sabau nak baca entry psl medan nie

wahida said...

mek jah: jgn sentap, nnt kita gi Paris sesama okeh...kehkeh...

khairul: gi Medan je...

anneraini: ada byk tempat best nok...cer google...

wahida said...

atty's: kak, saya pegi lambat lagi la...tahun depan bulan 9...hehe...

TiTi said...

wah biar betul!! ok nak pergi check AA skrg :D

Dilla Ady said...

waahhhhh...untungnye! slalu dgr org ckp jenuh tunggu kt waiting room tu..

besnye dpt jalan saneee...jeles!huhuhu

lydzar said...

wahh tambang kapalterbang dh sama macam harga air suam kami minum kt Noodle Station!!! hahaha.

total pulak berapa after campur ngn tax/insurans??

Mamamya said...

akhirnya...huuu... skrg pi medan blh pi dari melaka international airport..klu aku ada rezeki lbh blh join dgn ko kan...

nurbeena said...

wah..ngan 80sen blh jln2 naik kapal terbang dah. jeles sal.

Ha..tu la, pelik jer smlm wahida tak menjengah2...ingat majuk ke apa. :)

Anamarza said...

antara org yg bertuah dapat la ni ya..berbaloi setia duk tunggu kat waiting room ya

::NureeN:: said...

perghhh cayalah... jeles aii sbb semlm x msk.. bz sgt huhuu

wahida said...

lydzar: total semua utk 4 org rm200 jer...

amiey lee said...

wahh kak wahida bestttt nye..kta plak date tak sesuai... nak cari bulan nov punye...

byk kali dpt gak.. tapi tk nak klik payment..huaaa sengsara hidup 4 hari ni..tgn tu gatal je tgk AA..nihh.... cepat2 la 12 dec

Eye_nee said...

bulan 9..byk masa lagi sis nak kumpul duit berliburan...airticket dah tentu2 muuuuuuuraaahhhhh sesgtt...enjoyyyyyyy....

My Little Diary said...

hebat... mesti mengadap AA website siang malam ni...kekekee

rasp said...

memang rezki u tul lah sis...
berbaloi-baloi tu....

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. bestnya.. berbaloi2 kan wahida.. bolehlah ke danau toba nanti..

Anum said...

wah akhirnya kan

chichi said...

kak wahida..jangan jadi mcm aku..aku dah tempah flight ke ho chi min..sekali ngandong lakkk....emmmmm....

Huda said...

fuhh, mesti lega dan suka giler kan..so selamat la bercuti tahun depan, hehe

Teratak Hami said...

Next week akak rasmikan dulu Medan ye :-)

Lya Colours said...

ikut !!!

bujal X said...

berapa kali try baru dapat booking ni? he~~

Acik Erna said...

wahida..tahniah..akhirnya apat jugak..semoga jugak mek jah..cepat hilang alahannya dan dapat menulis kembali

wahida said...

chichi: ko ni bikin aku cuka jer...huhu...

teratak hami: wah, bestnya kak, nnt update bebyk tau...nnt saya nak refer blog akak...

wahida said...

chichi: eh, salah taip, cuak bukan cuka...kehkeh...

intan morsalin said...

assalamualaikum...wahida, nak tnya...arga tiket utk 2 way ( pergi n balik ) brape yer?

Mimy Hamid said...

memang rezeki ni..payah tau nak dapat..pssst apa tips nk bg lepas ni...tensen la..

Myra Jay said...

Murah gilerrr..
Bestnyer dapat jenjalan obersee :)

wahida said...

intan morsalin: walaikumussalam dear...
tiket pergi balik termasuk tax, fuel surcaj bagai utk 4 org cuma rm200 je...

mimy hamid: tips??? hahaha....cuma hadapinya dgn penuh kesabaran...kehkeh....

Jemarioren said...

ishhh kena gigih gak nih. asik tgk org len dpt je

wahida said...

bujal: berkali2 aku try bujal....dari pagi bawak ke ptg...huhu...

Kancilbiru said...

ah tak aci tak aci...KB dok tggu dari semalam tak dapek2..waiting room lama sangat last2 close...hahahaa

norhidana said...

seronoknyer.... murah gile2 kak... msti gigih akak nk book kt AA tu kan... dana nih bile lah nk jln2 sana sini...tk sbr yer

CintaZulaikha said...

wahhhhhh, syoknya jalan2 kalau penerbangan murah cenggitu..saya nih tak mampu lagi lah nak gi jenjalan luar dari negara nih, mana taknya, suami kerja army, sush nak diberi pelepasan.

abah khalisha said...

Alhamdulillah rezeki..

Thanks Yuyu Zulaikha Sebab Sudi Makan Bersama

wani said...

wuiiyo macam tk cayooo.....mak aiii lepas ni sakan la waheeda soping2 ye

POHPALEH BURGER said...

wehh camne nak dpt.. aku try xleh ponn

miss Fyqa said...

wohaa. bestnya kak!!!!. nak ikuttttt. ehee

Yan said...

80 sennnnnn..biar betullll..

nak gi medan ye.. dah da contact?
akak pun ada contact kat sana. ALHAMDULLILAH org muslim kita gak.. dont hesitate to ask me ok..

kayyana said...

tahniah tahniah... i slalu kalau nak booking AA ni subuh subuh bagai... kalau ada promo lglah... asyik dok waiting room je.. apepun tahniah.. hehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wowwwwwwwwwwwwwww.....

wahida said...

pohpaleh burger: kena try byk kali, sila jgn give up...hehe...

kak yan: mmg dlm kepala otak saya ingat akak je ni...hehe...nnt saya kol akak nak tanya pasal Medan ni...

Tihara said...

congrats wahida..ramai org tak dapat peluang ni..syioknya..nak g terjah mek jah sat :)

Daddy Ziyyad said...

sila update berapa total ko kena bayar yer nok (lepas campur mak nenek segala mcm tax)..

wahida said...

daddy ziyyad: RM200 je pegi balik utk 4 org dah masuk tax dan fuel surcaj bagai...

Munnafendy said...

yey!!!

Pepel BoNda AmaNi said...

semalam aku mc...demam terus terlupa nak booking AA nie...

SyUhAdA said...

murah giler..

Fabulous Me said...

Yeay!

|| NaFiRaa || said...

bestnye!! JELES!! uwaaaa

Salina@IbuAqil said...

Weeeeeeee!! Bestnya sis!!!! ;)

mama iris said...

aku lepas takat langkawi je da....
dari kol 8:30 sampai dh nak balik smlm baru lepas....hari ni try nak survey p kota kinabalu, harreeemmmmm takdok dah...

*SiRibenMerah said...

saya pon dapat tempahan ini..
bulan july next year...
p medan jugak..
ahaksssss~

eiela said...

wah, lepas nih bercuti lagi la kak.

MULAN said...

bestnya dpt tiket 80sen..!!

moga mek jah sabar menahan..

Ieja said...

fuyooooooooo best tu..jeles blh? hehe :P

mama tims said...

kami pon dpt harga 10sen ni smalam tp cancel lak tak jd book..nak carik tmpt lain..

Ila said...

dah cuba tapi tak daapt pun...tolong bagi tip sikit..huhuhu...

whitecappuccino said...

wah! bestnyer..memang berbaloi!

Ena said...

Tahniah...

syok tu p medan..

..::SangRatoo::.. said...

tahniah nokss..aku ni kalau ikut hati dan perasaan nak jugak booking..tapi laki aku kata..lepaskan percutian pertama dulu baru boleh fikir percutian kedua..hehehe

mama aini said...

mama pun nak kesana tahun depan..he2x..wahida yg dapat dulu offer ni..he2x..jeles 2x..

Emy Tak Kecik said...

muahhhahaha....selamat berhibur di medan eh

aku sebut medan terus teringat kisah dulu....terus boikot Indonesia hehehe

intan_blur said...

dr semalam intan asik waiting room jg..benci..last2 xde mood dah..

alahhh..stakat 3 hari je ponteng..pejam mata sudah..klu intan pun buat mcm tu jg..ape aku kesah..hahahhaha ;)

Qhaifa Nur said...

ramainya rakan2 kita dah booking..
murah abad ini...
sempat lagi kumpul, nanti boleh shopping apa yang patut..

eB ezrin said...

gi medan plk yer? bestnyer :)

mamasuri said...

wah byk syok yek...medan pulak yekk...hah lagi satu..puan niza kta apa citer..dia sehat ke???lama dia tak update blog ni...

Kakzakie said...

Kalau 80 ringgit pun dah murah gila wahida. Rezeki bujang wahida nak ikut sama. Tak apalah ponteng 3 hari sebab dia masih kecik lagi. Bukan menengah pun.

Salam kakak pda Nieza moga dia sihat dan kuat semangat.. nak jadi ibu tak mudah.

wak gelas said...

wak pon tumpang sonok jugakkk... eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........

Nazayiena said...

Tahniah dpt tambang yg murah,smlm Kak Nurul cuba juga nak booking ke Langkawi tp x dpt pun.

dwaty said...

saya tak dapat... huhuhuhu

Cik TeN10 said...

Wahhh ini mmg promo abes2an nih !!! Tak penah smpai lg ke medan.. Nk ikut jgakkkk! Ngeeee

Aida said...

waheeda, saya tak jumpa pun yg 10sen tu .. yg ada semer 84.10, 64.10 dan pelbagai angka lagi .. tensi betol ..

GreenJade said...

caya lah sis berjaya gak mu 'tembus' congestion tuh.

haaa ada byk masa nk kompol2 rupiah ni nok...go go caiyok!

Rtp Farra Arisha said...

wohoo :D you will get so much fun being there..hehe. come down to jakarta, at my place sis if you don't really mind ;)

Dinas Aldi said...

Huish, best tuhhh! Kalau camtu punya tambang, ponteng sekolah pun takpa. Lagipun baru darjah satu ja. Kahkahkah tak guna punya cikgu la akak ni, camtu komennya :D

Fatin Mraz said...

rm 200 jer?
wahh..langkah kanan namanya nih..

=D

Dalila Hamid said...

tahniah sebab dpt lepas dari waiting list tu... nak menunggu tu seksa ya amat.... selalu ssh nk boking klau waktu promo... dah murah tuu

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

best wooo...
selamat ber-oliday la...
tak sesia menunggu lama, akhirnya dpt gop!.. =)

ieda said...

tahniah dikk
patutlah x nampak wa 1-2 ari kat blog akak .. sentap gak ekkeke :))

oo rupenya nak dpt AA murah ye .. uishh murah sungguh dik :)

hurmm selamatlahh nanti ye .. jgn lupe FM akak .. kita tukar2 layie erkkk .. akak punn ada plan bulan 10 thn depan .. :)

aloor kim salam winduu ketat2 akak kat nemo .. miss dia sgt2 .. alhamdulillah dia sihat , normal lah tuu kalau dia kurang sihat dan mual2 .. nanti dah besar sikit bb tuu ok lahhh kann :)

delarocha said...

murah gilerrrrrrrrrrrrrr

Chik Att said...

Kesian ke Mek Jah ....... Tak lama tu ... alahan ... Lepas ni mesti dia balas dendam ...

wida said...

wah..skrg hati manyak hepi lah yer.
bestnya...
usaha tangga kejayaan..hehe

akubiomed said...

Tanniahah kerana promosi tambang AirAsia 10sen melekat. Memang berbaloi-baloi. :-)

ORLANDO AHMAD said...

gua naik basikal he3...

tahniah3

Aleyn said...

Wah...abis Indonesia kamu terjah yer....Cuti2 Indonesia betul...bestnyer

EmpayarUtama said...

aku tak dapat ni. balik beli hadiah yea

Prettywrite said...

jangan lupa ole2..ekekeke

JHaZKiTaRo said...

cesss.. saya pergi dulu tiket mahal.. anyway, salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. :)

deqnoor said...

wah!! bestnye... DN xpernah dpt tiket AA seposen lg. sobsob...

Sue said...

Biar betul ni..gi Medan 80 posen..adoi.. tahniah kerana anda seorg yg sgt sabor..tahniah skali lagi..

POSH76 said...

tahniah....jenuh gak nk tunggu

MaWar said...

alhamdulillah

hani@debumelukut said...

tahniah..nanti makan nasi padang yg paling sedap tu..

Tiramisu Fatiema said...

p medan memang best...shopping..hahah

wan nurul hezrina said...

patutlah mek jah sonyap jo..morning sickness ek=)

best ker medan..tggu entri ko taun depan.huhu..

tahniah..akunienak putus jari dok klik2 air asia tp harammm jadah idak kena=(

Softtouch [Hanim] said...

bestnya...rezeki awk wahida.....

mamyharraz said...

woahh bertuah dpt apply sbb mmg susah..nak grab.

apapun happy holiday utk wahida&family

Bitt (double IS) said...

huhuh berbaloi kooo...huhuhuhu congrats...

Dee said...

orang kata palembang best..hehehe..