nuffnang advert

Wednesday, November 23, 2011

~WW~ rindu dan idamkannya...


lokan panggang @ Tuaran, Sabah

80 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

erkss..tak pernah mkn pun..tgk pun tidak..

Lya Colours said...

tak pernah makan jugak. huhu

Anum said...

macam best je
anum belum pernah cuba

Salina@IbuAqil said...

Uishhhhh!! Apa tuh.. Mst pedas kan? ;)

alien said...

uish~
kau...
terliur haa

So Shy Lady said...

mabeles... akk pon suka mknn exotic cam neh!

Teratak Hami said...

Kat sini takde ke? Kena pergi Sabah le kalau wahida mengidam.... Kalau mengidam "berisi" lah :-)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

tak pernah makan benda nie..sedap ke? ada apa2 ke tetiba mengidam nie...hahahaha

NM02 said...

rindu lokan

rindu beruang madu

cakar cakar

geget geget

aummmmm!!!

KhaiRin said...

kat sini x de yg jual ke mcm ni?

miss Fyqa said...

xpernah tgk..x pernah mkn. T___________T

wida said...

sedap ker?x pernah makan..hehehe

nurbeena said...

Tak oernah kulihat, apatah lg memakannya...sodap ke?

AnneRaini said...

jahatla ko nok...letak gambar benda susah nak dpt ni...akupun teringin gak nak makan..aritu makan tak puas..huhuhu

amirah said...

sedap ke nok? nampak cam sedap gak...tp ada kat sabah je ke? jauh nau nak pegi nya

nazirah said...

ape benda namanye ni nampk menarik tingin lak nak mkn huhu

ejaMaria said...

tak pandai makan... ;p

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

uuuuuuuu~ nampak sodap nie..

wahida said...

all: mmg sedap giler, kat sini ada jugak jual tak silap area morib sana, tapi sos dia mungkin tak sama mcm kat Sabah...teringin sgt dah ni...huhu...

Chik Att said...

jenuh menyusun .....

tapi boleh try ni ....

Nens Collection said...

x pernah makan..bestnye..

exora said...

akak pun x pernah makan..
suami kata sedappp...

miloais said...

wow!
sos tu buat air liur melelehhhhhh!

adarnadzmie said...

sedap ke lokan msk cam ni dik??.. x besa mkn lg..hehe..

Masni Syafie said...

dah lama xmakan...sedap bila dipanggang...

dolu2 cari lokan blakang rumah kt kg jer...best...hehe

skrg dah kwin..duk bandar.. =) lokan tinggal nama jer

Zana Adieyza said...

zana x pernah sampai sabah lagi kak.. huhuhu.. mesti sedap kan.. tgk pun dah terliur ni ha..

missSenget said...

jauh nya nk gi sampai ke sabah..huhuhu

ct rahani said...

sedapnya kak.. lama giler x makan lokan.. huhu..

|| NaFiRaa || said...

waaahhhh.. mesti sedap nih!!!

hari nih aku siap2 bancuh milo sebelom aku bukak blog ko.. sebab aku dh jangkakan ini akan terjadi lagi.. bijak x aku nok! muahahaahahha

intan_blur said...

sedap ke wahida..nampak mcm menarik..tp tekak dah kembang semangkuk dah..ahahhaha

chichi said...

aku pon sama kak wahida...sedapnye bila teringat

TiTi said...

hah! pernah nampak dlm JJCM! sedapnya..takpernah cuba lagi =)

ajumohit said...

perrghhh terbaekk....sedapnya noks, kalau dekat aku dah terjah huhuhuhuh

Hanis Azla said...

tak pernah makan.. tp terus teringin juga.. he..he..

kakyong said...

lama jugak tak makan lokan nih..

dulu masa kecik2 selalu makan masa arwah Opah masih ada... ntah reti ke tidak lagi nak makan lokan nih... hehhehe...

J@J@ / Bini The Rock said...

wahh! sedap tu..(wpon saya blm penah makan!)

smlm saya baru cuba makan 'sepahat'...hm.., not bad!

Fabulous Me said...

MEMANG SODAP!

Mmmg ese org sban tp kojo n ddk pj. Tp sll je blk somban. Xtahhannnn lauk omak. :p

makdara TERdiva said...

mengidamkah???

lalalalalla :D

Pepel BoNda AmaNi said...

hmmmmmmmm xpenah makan..sedap ke nok???

mama tisya said...

time p sabah aritu tkde terjumpa lak..pedas ke?

wan nurul hezrina said...

sedapnya.tk pernh plak aku mkn.nnt taun dpn ke zsbh aku crik bendani.klu tak sdp siap ko.hehe

Munnafendy said...

oohhhh myyyyyyy........ serius sdp ni kak! atoooiii

yan said...

suka makan lokan. buat rendang mmg sedap. Tp cam ni tak penah..

satu lagi akak dah tak boleh dah makan lokan. Akak akan dapat food poisoning berhari - hari.

Kakzakie said...

Wah... banyaknya. Bayangkan tetiba ada mutiara masa makan hihi....

Anonymous said...

Eh, mengidam? =p

-dakpink.blogspot.com-

wahida said...

all: lokan panggang ni mmg best...kalau gi Sabah tak pekena lokan ni adalah satu kerugian yg besar weh...rasa pedas2 manis...sedap!!

fiza said...

Tak pernah makan gak, sedap erk.

dwaty said...

i pun rindukannya...

mrsharis said...

hehehehe.masa balik kg baru ni aku dah try..
Tak puas makan 12 ketul..:D

nuwairani ismail said...

patutla mcm pernah tengok...kite makan ni di sepanggar kota kinabalu....sedap sangat! order sampai 4 dulang!

eB ezrin said...

haku tringin la plk. maner haku nk cekau nih sis?

Cik Ecah said...

wauu aper nih kak...meriah satu dulang tuh

Qhaifa Nur said...

dengar citer adik akak yang pernah gi sana, sedap dan segar gitu...
yg pasti belum pernah makan lagi...

idasm said...

x pernah makan kat sabah. kat hotel may be... or may be not.. hehe..

Rai said...

tak pernah makan lokan..tapi tengok gambar ni nak menitik air liur..hhaha..

nasha sanza said...

sedapnya..terliur pulak...kite foolow balik yek!

lieynanilaz said...

lokan tak penah makan lagi...org kata seafood kat sabah murah2...)

Nini D.. said...

humang aiii...terliur!

~@mOi ~~ said...

mcm besar je kak? teringin nak makan,, hee

munna said...

PERGHHH..TAK PERNAH MAKAN LAGI NI...

::NureeN:: said...

sedap x? teringin nk rasa.. x pernah mkn lg nih

Reena said...

pna dgr..tp x pna mkn...tp skrg rse terliur plak tgk ...huhuhu

MamaEma said...

nampak cam pedas jer...

eLLy said...

aku tak leh la makan nie beb.. nanti sakit perut ...

Nazayiena said...

Ni lokan bakar ke?...

Hanna said...

wah..mabeles!!

Aida said...

kupikirkan apa tadi .. hahaha
bila dah zoom, tertelan pulak air liur .. haishhhh

aLya maNip said...

jauh nye nak kene k sabah lau nak rasa ni :-)

LadyBird said...

sedapnyer..

cahya indah said...

macam best je lokan ni kak..naaaak

mama aini said...

ehem..terliur tenguk lokan tu..hu2x..mama pernah makan lokan..manis sgt rasa isinya !!!..

ILA HonEyBuNNy said...

fuhhhhh...

macam sedapp ja neh...macam nak ambil 1 ja makn skrg..ehhehe

Rtp Farra Arisha said...

i never eat lokan..it seems great! :)

rasp said...

sedap je lokan nie sis...
me tak pernah rasa...
jom jom kita gi sabah & makan hehehehehee

akubiomed said...

Makan mentah-mentah tidak sanggup :-)

My Sweetheart e-Shop said...

emm... terliur la pulak..huhu... kat sabah jer ker ade ni??

salina said...

perghhhh terliurrrr. takpe 6 dis aku gi sana

SURIA AMANDA said...

perghhhhh..terbaik la kan?

Run Away said...

k'ida memang best...kalau separuh masak jew lagi best tau...;d

Bitt (double IS) said...

ape tu...tak pernah tauuu nehh