nuffnang advert

Monday, February 21, 2011

dlm merancang keluarga bahagia...

Selamat pagi semua...
Punyalah dah 3 bulan aku x makan pil aku neh...giler lama...selamba x? selamba x? mlm ni dah kena start balik makan...huhuhu...

 Ramai ckp kalau mkn pil ni boleh bertambah selera makan, pas tu boleh menaikkan lagi berat badan, huhu....tapi pada aku, since aku anak dara lagi, selera mkn aku mmg mcm beruang....muahahaha...

kalau nak amek injection, mmg aku takut la, nak amek apa ntah nama dia..IUD ke apa, lg aku dgr dah mcm2 kes pasal benda alah tu... x berani aku...jadinya jalan selamat, aku amek pil je...tapi risiko dia bila terlupa lah...
mcm kes aku ni, dah bertahun2 aku makan x pernah lak terlupa...sekali terlupa, amek ko, terlupa terus 3 bulan...hahaha!!! ok ok, jgn bebel, aku akan mkn balik mlm ni....

tu yg susah jadi pompuan kan, mcm2 kena pikir utk merancang keluarga bahagia ni...lelaki? mintak je....ngeeee...

p/s: thanks to nur aisyah humaira sbb review blog akak...akak terharu sbb blogger femes mcm ko yg follower riban2 berbesar hati review blog akak yg kecik ni...thanks dear!!

47 comments:

atty's said...

jangan lupa makan tau malam nie

sarah-najwan said...

hehe..akak pom tgh plan nk mkn pil2 ni...sebelum ni xpenah tau..

tapi akak ni jenis penakut..takut nati peyod jd xnormallah, side effect ka nati usch pening kpala ka..jika jadi gemuk..akak nk sb akak dlm proses nk memberisikan badan..bukan berisikan perut ngan baby..hehe

pil yg awk tepek pic ni okeh ka..xde side effect?..ceciter deh..hehe

:: noremy bte rahmat :: said...

folo & BW..

mehla jenguk belog ai..

nice to know u!(^_^)

wahida said...

sarah najwan: kak, selama saya mkn dah bertahun2 ni, x de lak side effect...pening kepala semua x de..alhamdulillah..ubat ni doctor yg sarankan...saya pakai since awal 2006...period ok, normal kak...

Raji berkata said...

owh haah
kena rancang keluarga ni btol2
kang ramai sgt anak susah plak kan? :D
mkn yer jgn tnggal2 lagi =.="

NeenaAnuar said...

haha.... agak2 ade tak ubat utk org lelaki lak? kite tak yah amik.. tapi diaoorg yg amik! hehehe...

sarah-najwan said...

tenkiu wahida..
insyaAllah akk nk jumpa doc dan try pil ni..hehe

wahida said...

neenaanuar: kan? saya lagi suka kalau dorang lak yg mkn pil ni...kita lak yg mintak je..ahaks!

Fieza79 said...

uittt sama je kita punya pil tu...pun dh berbulan tk amik...gilerr lengai...hehee

♥ Mrs.Eady ♥ said...

takyah kn la yah oii..lgpn anak ko dh besar kalo oppss i didit again..:)

heheheheeh....

airis naufal said...

Saya pun pas bersalin ni kene merancang kel;uarga bhgia gak ni.. kalo tak berderet2 pulak jadiknye.. yg pnting kualiti bkn kunatiti kak kak??hehehe

nelly said...

Nelly suka makan .haha

wahida said...

nelly: ko giler? ko belum kawen apasal ko makan?

Daddy Ziyyad said...

-ambil Yasmin lah. Terbaikkkk

rasp said...

nafsu makan kita sropa...nafsu beruang....
tapi sis u makan byk, body maintain..
akak nie, jamah skit pun naikkkk dia masyaAllah...chomei hahahahaha

NM02 said...

kau kata nak anak pompuan. tak yah la makan...

wida said...

x berani nak mkn pil2 tu..takut selera makan yg besar ni bertambah besarrrr, huhu.

lydzar said...

lepas ni, caya cadang nk amek injection 2 bln sekali tu, or nk pakai implanon..bertahan 3tahun..

huhu tp tula, mmg risau sungguh dgn side effect

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

makan jangan xmakan...aku xmakan apa2 pil pun beb..hehehehhe

nur said...

semoga tak miss makan ubat ni..
Jemput ke:ALL IN ONE
follow juge

nurkass said...

wida,
tu pil perancang la ye..ooo camtu rupenyer..hehe

eelobor said...

saya lak nak dapat pun tak dapat2 lagi nie....

liyana said...

x reti ler mkn pil2 ni, tercekik. haha camne tah nak merancang keluarga bahagia. hehehhe

Mamamya said...

uhuhuh...baru b'angan nak makan pil ni...tunggu inject firas 9hb nnti kot baru pi jumpa doktor minta suggestion pil mana satu yg sesuai....

nak pencen dah ni...cukup lah ada 2 heroin n 1 hero.... :)

nur aisya humaira said...

tpis ke ni kak???hak2..Org bujang blh makn tak??wakaka..
haha..
tkde laa kak, kte same je..bezanye jumlah follower je..kan2..:)
time kasih byk,akak sudi jengah blog sye..:)

intan morsalin said...

i mkn marcilon dr ank 1st agi...hehehehe...time period mmg slesa sbb x rasa pape pon n kua pon cam biasa jer...

eT said...

a'ah kan...
ada x kaedah merancang keluarga lelaki yg buat..huhu
anyway..selamat merancang...ngeee..

..::SangRatoo::.. said...

da..kalau dah mcm aku yg mmg kuat makan ni..makan plak pil² tu..ko akan lihat ajib berjalan dengan dua orang..padahal itu adalah aku yg sebenarnye satu..hikhikhik..

Citarasa Rinduan said...

wahida

masa ayu gotog royong tadi, ada sahabat sampaikan ttg kawan ayu sakit buah pinggang, last2 baby kena gugurkan juga sedihkan?

mR.sYaH said...

baguslah buat perancangan keluarga.. mmg susah sket nak makan ubat ni.. sebab mudah terlupa.. tmbh kalau benda yg tak sedap.. hehe..

|| NaFiRaa || said...

rasanye baik u cek urine dulu.. mana tau +ve.. kalo -ve baru leh start makan balik ubat tuh.. lalala larikkksss

wahida said...

nafira: dah check, clear...

maya amir said...

ohwww.. i takleh makan pill..migrain.. heheh..sampai 3 bulan lupa..kalau tersangkut, takpelaa kan..rezeki gitu:))

Joy said...

i tak mkn pills. budjet2 sendri aja..hehehhe ;)

Hanis Azla said...

akak tak pernah lg makan pil perancang sblm ni.. OK eh pill ni.. kalau ok nnt boleh cuba..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kita tak makan apa-apa pun. pandai2sendiri aje.. hehe..

sebabnya; bila makan mesti ada yg termiss...

cikceriacorner said...

ape tu kak?

wahida said...

CCC: ko betul x tau ke buat2 x tau...ahaks...

IDAZS said...

x pernah makan apa-apa pil. pandai-pandai sendiri je. uhuk-uhuk

amirah said...

sy x mkn pape lagi ni..risau gak tapi rasanya memang nak baby lagi kalau boleh

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wahida, ai pun mkn gak jenis ni dlu..
dh 2 thn ++ tinggal..
dh bersedia menerima org baru.. =D

Dee said...

aku mkn ni dulu..tp dh berhenti..sbb aku suruh suami aku lak makan..hahaha...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Betul Dr.Daddy Ziyad, cakap, makcik tahu pasal yasmin, dah ambik berkurun lama dulu.Rega memang lah RM40++, tapi elok untuk kulit dan segala hormon wanita.boleh push up lagi. Lelaki lembut pun ambik.dari kawan akak yang lelaki lembut.

Softtouch [Hanim] said...

sy xamik apa2 pun wahida..rancang sndiri..heeee..

mkn tau ubat tu...kalu xmkn nnti darissa dpt kwn baru..heee

NzA said...

gitulh org pompuan..patutnya bagi pil utk org lelaki lak makan......

Beruang Madu said...

amboi amboi amboiiiii.... tu nak kata aku kuat makan lah tu?? beruang beruang jangan sebut yer... karang kenan kat anak kat dalam tu.. ehhh dah ada isik ker??

sw33tdarling said...

aku makan yasmin