nuffnang advert

Monday, July 5, 2010

wedding qees n kapten faisal

bertarikh 04.07.10 telah berlangsungnya wedding ofismate aku iaitu Qees, di Kapar, Klang...dia ni satu unit aka satu jawatan ngan aku..sebelum ni dah ada reception kat Sg. Petani, tapi aku x attend, aku konvoi sekali ngan pn gebuzz, dia tunggu aku kat tol Bukit Raja..sori ye mek na, lambat 5 minit laks..kami sampai dalam kul 12.30 tgh gitu..

pas mkn, masuk umah pengantin, posing jap...



sampai sekarang aku x tau nape masing2 dok gelak n senyum belaka...

terjah bilik pengantin..

pelamin....

qees posing sambil menunggu hubby dia dtg...sweet je kau qees..




Di bawah ni ada beberapa keping gambar bersanding dgn protokol...askar dan pedang menyambut pengantin...
sori kalau gambar x memuaskan hati, sbb masa ni ramai berebut nak amik gambar, sejarah la katakan bersanding bawah pedang...










qees, ko stim eh??



saat yg ditunggu telah tiba....bersanding bawah pedang...wah...bestnyer....!!!

ni my hubby cakap nama dia bag pipe...


anak aku si abang ni bukan main suka dpt bergambar dan bersalam ngan askar...dia excited abis...maklumlah...dia ni mmg minat nak jadi askar atau polis je..bila aku tanya nak jd doktor x? dia jwb x nak..aku tanye nak jadi imam muda x? dia jwb x nak jugak sampai dia ckp dia nak jadi polis atau askar je..nak jd ketua askar kata dia...apa2 je lah bang oi...balik umah terus dia cari pedang ngan songkok dia ..nak jd mcm askar td...



p/s: semoga qees n faisal berbahagia hingga ke hujung nyawa...tabahkan hati utk menempuh segala dugaan yg mendatang..semoga murah rezeki dan selamat melayari alam rumah tangga...

11 comments:

sha a.s said...

weyh.aku bkn nk komen psl entri neh. aku nk tnye, kt sebelah kanan tuuu...alaaa..yg tu...yg sarawak memories ko tu, last pic tu abu bakar ellah eh???? :p

RazMoon said...

Wah..sungguh berseri2 Qees. Terpesona aku..:)
Moga melayari bahtera perkahwinan dengan kesabaran dan kekuatan.

Devilish-shasha said...

Haah nok!aku pon nak tanye same dengan sha tu!dalam bebanyak gambar... gambar abg sarawak tu gak yang menangkap mate aku!

my-niezzareena said...

maner gambar aku kau sya weh jah??

wahida said...

sha: tu bukan abu bakar ellah..tu mmg abg penan kat kg budaya..

raz: mudah2an...amin...

devilish shasha: wah korang.. mentang2 abg penan tu pakai ala2 spender je...korang terbeliak bijik mata kan...

mek na: gambar tu simbolik ckit la mek na...hehehe...

Dee said...

alamak..bestnya dpt berarak bwh pedang..wedding dia pun mesti unik kan..

wahida said...

dee: mmg best pun dee...rasa saya pulak yg bangga semacam...hehehehe...

Qees said...

Wahida...
thanks alot beb sbb sudi mai kenduri aku...siap abg pakai bju ashkar lg...hebat lah...
aku stim dlm pic nu sbb...aku ny penat gilos...stim lain xsempat sbb ngntuk n penat...wakakakak :P
thanks atas doa2 ang...
to all my fwenz yg dok komen2 tu..thanks alot ya...akhir kata dr cik qees
MEKASIHHHHHHHHHHHHHHH....!!!!

wahida said...

qees: bukan cik qees ok..puan qees..
anyway, anak aku mmg minat giler ngan askar..mmg cita2 dia...ye ke stim lain x sempat? muahahaha...

aLyNnZ said...

ohoo..syok nyer dpt berjalan berarak bwh pedang..tuah badan..

wahida said...

alynz: best kan..mmg tuah kawan saya..