nuffnang advert

Wednesday, May 12, 2010

lost world of tambun

7hb ari tu aku anak beranak gi Lost World, Tambun kat Ipoh. Plan asal nak gerak pas solat Jumaat, tapi biasa la, siapkan anak2 bagai, sudahnye kul 5 baru kiteorg gerak, kul 7.30 kiteorg sampai kat Seri Malaysia. Check in 3 ari 2 mlm..Dah sampai tu kiteorg gi cari makan lak, kelaparan weh..pas makan ronda2 bandaraya Ipoh yg pd pendapat aku Ipoh ni bersih dan x jam. My hubby x sabar nak ronda sekolah lama dia, Sekolah Tunku Abdul Rahman, (STAR), mak aiiii, walaupun bangunan dia dah agak lama, tapi sekolah tu mmg luas, padang dia aje aku rase 5 kali ganda dari sekolah biasa.

Esok pagi baru kiteorg gi Lost World, dia open dari kul 10 pg sampai 6 ptg..apalagi kiteorg pun berendam sampai nak tutup theme park tu. Best giler, tmpt dia mmg besar, dgn hanya bayar RM 30 seorg, dpt join dia punye water park, hot spring, amusement park n petting zoo. Anak2 aku of coz suke water park,aku ngan hubby pulak suka hot spring dia.

Staf kat sane pulak punyela peramah dan very helpful, service yg aku boleh bg 10 bintang. Sgt puas hati, dgn loker yg safety, food yg sedap2, toilet yg bersih dan lifeguard yg sentiasa memantau..

Tapi sayang aku x dpt amek gambar kat zoo ngan kolam air panas, sbb bateri dah kong. Hampeh betul!!!!!Layan je la gambar yang x seberapa ni...nak upload banyak2 gambar pun malas sbb pc nan hado ni..


Di pintu masuk nak beli tiket..abg ngan adik x sabar dah tu..
Kat bazar beli senapang air

Tu dia...belum tgk kiri kanan lagi tu, besar tmpt ni weh..



Daddy pun nak gelongsor jugak

Abg paling hepi ari tu

Aku naik ngan abg je, my hubby pegang adik, abg time ni
diam je...kecut perut!!!!!! laju bah!!!

Kesukaan adik...

Nampak x yg angkat tgn tu, tu my hubby ..dia pun kecut perut
gak...hehehehe..ayang x leh lwn baby la!

King kong ni ramai budak takut coz dia mengeluarkan suara
yg ngeri..tapi abg ngan adik x takut plak..bagus2..

Menyelusuri 'river', jauh river ni..
Tapi best!!

Ready to boat river..

Kiteorg tgh tunggu nak kene simbah ngan air telaga..

Next time kite gi lagi ye anak2 mama..


p/s: saye budak baru belajar, kalau x puas ati ngan entry ni jgn gelak eh..

7 comments:

ZSqueenbee said...

wow cam besh jeee....nk ajk Abg Chenta g la nnti...brapa jam dr KL akak???

wahida said...

dlm 2 jam lebih je pia

ayulicious said...

kak wahida, kite pun ade gmbr2 mase g tambun....klu nk tgk sila add sy di FB SHAHEEDAYU MOHD SHAHRI...






p/s: sebok je kan....

QueenB said...

owh ye kew..xdela jauh sgt ek...brapa srg akak??mahal x??beshnyeee....hppy nyee family akak ye...

wahida said...

ayu..akak dh tgk gambar ko kat tambun, kak ena ade tunjuk dlm kamera ari tu, best kan gi sane, anyway akak xde fb ler..

wahida said...

Pia..ko pun best..mcm pasangan bahagia gitu..

hazilah said...

wah...nak tunjuk kat abang mang lah..nih...nak gi jugak ...tak kire....nak jugak...