nuffnang advert

Monday, May 31, 2010

de chiang mai, sungai buloh

sebelum ni dah pernah dgr pasal restoran seafood thailand ni, cuma belum berkesempatan nak merasa..jadinye aku google la dulu tmpt ni..so bile dah confirm ngan my hubby kiteorg pun gi lah time cuti wesak ari tu..mmg cantik tmpt ni, dah rase mcm kat chiang mai lak..hehehe..tapi sori la x dpt amek gambar di luar restoran sbb keadaan masa tu sgt gelap, cuma ade lampu yg sgt dim..so kalau amek gambar pun confirm x terang maklumla camera aku ni cap ayam je..ngeh2..

sgt surprise masa tu sbb ramai giler customer diaorg neh, nasib pekerja pun ramai so x la haru biru sgt..service sgt bagus dan food sgt cepat siap walaupun kiteorg order agak variety gak la..x nak byk citer, layan je la gambar yg ade ni...

hubby sabar melayan kerenah anak2




nape dik?? mcm terkejut je..





longan yg sgt best!!

ni pun best!!

siakap steam..ikan nye sgt fresh..

sup sayur utk boys..my kids makan banyak tau!!! punyer sedap sup sayur ngan ayam ni..

kalau dah namenye restoran thailand, haruslah order seafood tomyam ni kan..kami sgt menggemari tomyam ni...

udang goreng tepung..udangnye dah tersorok dek kentang ngan kopok

ginger squid ni pun sodap...yummy yummy

kailan ikan masin ni sodap



nasi ni nampak je bowl dia kecik, tp sgt mengenyangkan..

mai mai ini restoran..wallaweh...

balik je kiteorg dlm kekenyangan, kiteorg layan pulak cite hantu Indonesia kat TV9, tajuknye Bangku Kosong, seram beb!!!

6 comments:

my-niezzareena said...

aku dah mkn kat chiangmai ni. kat area umh aku. mknanan dia mmg best tapi kuantiti dia skit la. lagi pueh mkn kat mek... hahahaha....

Pai the Mrs Razif said...

wuish!! ni makan ke melantak nih? hehe....
byk nyer lauk. abih ker makan tu? budak2 tu makan byk ker?
Wahida, how 'bout the price lak?!! Penting nih. =)

wahida said...

pn gebuz: awak dah salah tmpt neh...tmpt ni cume ade kat sg buloh shj..

pai: x baik ko ckp aku melantak tau..huhuhu...alhamdulillah sume food abis..nasib baik ade aku ni yg kuat mkn ni...ngeh ngeh ngeh..total sume benda yg kiteorg mkn ari tu rm 157 termasuk buffet dessert, tp gambar dessert x de..lupe nak amek..try la pai...best tmpt tu..lunch hour pun dia bukak..

izyan al-za'im said...

sedapnye wehh!!!

wahida said...

yan: tu baru tgk gambar tu...well recommended..service pun sgt bagus...

reena said...

hi nak tanya, sorry lah kacau je tiba2 ;) saya google pasal restoran de chiang mai ni, n then klua blog wahida. nak tanya lah. harga yg wahida bayar rm157 tu kira semua lah yer? utk brapa org? n price air n ikan dia mcm mn. saya ada plan nak pergi sini, takut mahal sgt pulak. hehe.