nuffnang advert

Friday, June 14, 2013

roti canai topping milo + susu pekat

Assalamualaikum semua....

ni gara2 si lieyalatif tu la..dia pernah up kat n3 dia pasal roti canai letak milo + susu pekat...balik rumah terus mak jemah buat...kebetulan kat rumah ada roti canai frozen tu, so, moh la kita buat...

anak2 bukan main suka lagi letak milo ngan susu pekat ni...siap mintak tambah lagi....
budak2 suka la kot topping mcm ni, aku yg tua ni, kuah kari atau dhal tetap di hati la....heheh...


cer korang buat, mesti anak2 suka...
tengs lieya berkongsi menu mcm ni..anak2 aku mmg suka sgt...
lepas ni nak try tembikai merah cicah susu pekat ko tu...hehe...




p/s: terima kasih atas doa2 korang utk kami sekeluarga dlm n3 Johnny dan Michael semlm...siap ada sms dan whatsapp aku terima menyatakan suka dgn n3 tu...alahai, terharu aku...
sesungguhnya, kami ikhlas bantu Johnny dan Michael...tak sampai hati tgk dorang kebulur especially si Johnny yg buta dan tempang tu...

33 comments:

ieja amieja said...

assalam..
ank2 akk pun suka makan roti canai gitu, lbh2 lg si iman..klu arina dia suka roti kosong ngan gula je..tp yg pasti ke3 ank akk suka lg mkn roti planta..

Lya Colours said...

jangan amalkan sangat. manis tuuu huhu

Sue-Rya Qistina said...

hehehehe..anak org yg sulung tu, suka bebeno mkn roti milo camni. cuma dia x letak susu je

:: Mrs.Eady :: said...

dah kenapa goda aku sekali ni?????adoyaiiii...

lieyalatif said...

Ngeh ngeh ngeh...ko pun dah cube ye nok...sedapkan...lagi2 kaloo roti canai tu garing2 panas2 mmg x cukup sekeping....

Aku mcm ko nok...budak2 boleh laaa nak mkn mcm ni...di tekak aku tetap roti banjir kuah dhal atau kari hehheheheeh

NM03 said...

lieya tu wat ape saje, semua mengiurkan... tembikai susu dia tu pun aku terliur jugak. tapi ko jgn mkn banyak tau, nnt semput kau menyerang... aku jugak yang susah hati nnt...

Ratu Hatiku said...

wah nmpk mcm sedap jerk..leh cuba nie.. :P

nuyui a.k.a miss YUI said...

perghh..terangkat tgk!

Ahsfantasy Ryu said...

Terliur lah sis.. hehe :)

Dee said...

ada roti canai frozen kat umah gak..nti nak cubalah bagi anak2 makan mcm ni..mesti dorang suka..

JaSSNaNi said...

sedap... saya pun suka roti canai lepas tu cicah susu pekat.. kalau milo lom penah test.. :) nampak pun tau sedap..

faraherda.razalan said...

Aydin tak lyn mende alah ni. Tpi klu cecah dal, no 1.

Tapi, aku lak yg berselera nengoknye...

Qashmere said...

resipi baru untuk budak2..hehehe

Fiza Rahman said...

Ok...nnt nak try.

ct rahani said...

penah baca jugak entry lieya tuh tp daku x penah try pulak.. nti nk try buat jugak la.. 1st kena cari roti canai frozen sbb x reti nk uli roti canai.. kikiki..

duniafana said...

slalu taruk susu ja...mest best ni

eima said...

amal selalu2 pastu potong kaki ... huhuhuh

fazilzura said...

umakaiii .. manis xtra vaganza tu beb .. jgn amal kan

Kakzakie said...

Oh.. .ikut Lieya punya style. Adik mestilah suka tapi kakak pun macam wahida suka dhal dan kari juga.

siti alfakhishah aman said...

ahai.. prata cecah susu je popn dah sedap.. apatah lagi siap add on milo.. walah..

Nafira usof said...

telan air liur aku nok!
menyanyi lagu keroncong perut aku.. uwaaaaa..

amirah said...

ai is very suka dengan roti canai cicah susuuu..suka giler. rasa cam kena je. kalo kari ngan dhal plak so so je. hehe..maksudnya haku adalah pencinta manis a.k.a geng potong kakii...huhu..nauzubillah

penyisir rambut said...

macam muak je..tapi nak try wt la nt...

GreenJade said...

taruk milo x penah try..tp buh susu tu selalu gak le..mau try test le..hehehe

Qhaifa Nur said...

tu yang tak buat macam ni kat umah..habis milo nanti ha..haa...tapi memang sedapkan wahida..budak2 memang suka..

Tihara said...

wahh superb utk kanak2 ni, akak tetap kari dhal machaa :)

norhidana miswan said...

meleleh

akubiomed said...

Fuh manis bangat tuh.

~MommyAida~ said...

aiyoo kolestrol tinggi ni..boleh diabetik kalo makan hari-hari..hahahahah

*SiRibenMerah said...

sedapnya~

ieda immi said...

mak aihhh juling mata tgk
biasa makan ngan susu
nie ada milo lak
larikkkkkkkkkkkkkkkk ;)

ros_reeza said...

nampak sedap.. tapi rasanya, tekak ROs pun mesti mintak kari kot.. hihi

HeNRieTTa JoSe said...

Manisnye....tpi bdk bdk klu susu ngn milo, mmg fav dorg lew...riettz pown cm akk....nak kuah kari jugak...