nuffnang advert

Thursday, December 22, 2011

Bukit Merah: Waterfront Villa

selamat pagi semua....
hari tu aku dah citer pasal apartment yg buat aku naik hantu kat Bukit Merah...lepas aku dah bising2 ngan owner apartment tu, dia bagi aku apartment lain, owner pun org lain...Alhamdulillah, kami dpt tukar bilik yg berkali ganda bagus drp apartment first tu...nama apartment tu Waterfront Villa...

 oh, apartment ni sgt bersih, wangi pulak tu, tak mcm apartment first yg lantai melekit dan bau hapak giler...bila masuk je apartment ni aku sgt puas hati...tgk wallpaper dia pun dah buat aku sejuk hati...astro pun ada cuma kena bawak card reader sendiri la....balkoni pun bersih....Alhamdulillah....

 kat meja ni la kami celebrate birthday abang seperti dlm n3 ni...kami siap bwk durian beli kat RNR mana ntah...tak ingat pulak..habis elok2 apartment bau wangi, dah bau duyan kekdahnya...haha...

 ni bilik utama...bantal peluk agak lembik...nyampah...tapi overall sgt ok bilik ni...yg penting bersih...sejadah pun disediakan...kami bawak toto dari rumah sbb tak cukup kami 4 beranak tdo kat katil nan satu tu...

 bilik air master bedroom...bersih...water heater pun berfungsi dgn baik...

 ni bilik kedua...Alhamdulillah, aku tak de jumpa lipas dlm almari seperti apartment first tu....bilik ni suami Acu dan boyfriend Alang tido sini...

 ni pulak bilik ketiga...mak, Alang dan Acu tdo bilik ni...

ni pun dlm bilik ketiga...sejuk mata memandang sbb kaler biru...i like blue...

dapur dia walaupun kecik aku tak kisah, yg penting bersih dan dan peti ais pun berfungsi dgn baik...tak busuk dan takde serangga dlm tu....

so far, alhamdulillah...kami dpt tukar apartment jugak akhirnya..aku takut tak dpt tukar sbb masa tu kan cuti sekolah, kebanyakan apartment occupied...so far, kami puas hati dpt duduk kat apartment ni...

kalau sesiapa nak gi Bukit Merah, boleh kol akak Habsah ni kat 016-5678557...
apartment dekat sgt ngan waterpark Bukit Merah tu....dlm 5 minit naik keta.....


p/s: apesal lapar nasi mandy tetiba ni?

61 comments:

Nens Collection said...

pehh..mmg terbaikk ler apartment ni..macam rumah sendirik je gayanye..
baru puas hari nk sambut besday..;)

atty's said...

memang nampak okeh apartmentnya..camnie baru ler bestkan

mama aini said...

wahida memang nampak ok apartment yg ini !!...hu2x..





P/s medan :mama oct.2012..hu2x..wahida?..

AnneRaini said...

samelah nok..akupun teringin nk nasi mandi..huhuu

MamaEma said...

cantik sungguh tu...okey nak simpan nombor telefon akak habsah ni..

Joy said...

hi wahida..lama x singgah sini ;)
lawa la aprt ni. mcm kt rmh sendiri dah

Cik Ecah said...

dah mcm umah sendiri kak...hehe ok la tuh...yg penting selesa kan kak...

mama iris said...

aku kalo p bercuti, memang suka apartment........senang aku nak hangkut beras segala...hahhaha...

amirah said...

cantik ah kabinet/lemari dia..cun la..

aanie said...

memang jauh bezanya dgn rumah yg mula2 dulu tu....bersih...dapur pun siap ada kc lagi...
bape regenya??

miss Fyqa said...

ni baru terbaekk kan..tgk pun tenang je.. bersih!. heee:)

~izan~ said...

cantik! kemas dan bersih..selesa la mcm ni..rasa mcm di rumah sndiri je kan..

wahida said...

mama aini: saya gi bulan sept tahun depan mama...huhu..lama lagi...

aanie: rm250 satu mlm...

|| NaFiRaa || said...

memang cantek.. kalo bayar mahal sikit pon puas ati kan~ janji kita selesa~

sudipVSsenduk said...

Apartment yg 1st & 2nd bezanya mcm langit ke 7 dgn lapisan bumi ke 7!

Qhaifa Nur said...

no tel dah ambil...tq

selesa cikit nak duduk...

Cikpuan rara said...

wow cantek nya.mst mahal kan.

Tina Othman said...

baru cadang nak makan nasik mandy mlm ni hehe

sewa satu malam brp ni ye?

aReLaN said...

best gler apartment dia.ckup lengkap serba serbi.perghhh

miloais milo said...

cantik lah apt yg ni
dah rasa cam duduk umah sendiri plak
bila tengok style cam ni

kasihredha said...

ok le boleh tukar yg lebih baik...
akak dulu tahan je lah duk dlm bilik hapak...serik.

Anum said...

macam nie barulah selesa

Lia said...

memang selesa tgk apartment tu dan kemas aja ek..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

RM250 semlm..?? berbaloi kalau bwk sefamily besar nih... berbaloi gak hg bising2 marah owner nya aritu... ntah apa masalahnya bg hg bilik teruk dulu...

Daddy Ziyyad said...

woooiii nok. Macam langit dgn bumi beza nya apartment ni dgn apartment hantu yang ko dapat mula2 tu...hahaha....bagus, alhamdullilah ko dpt apartment ni....tapi hampeh betul, ada ka kena bawak card reader sendiri? hahaha

wahida said...

cik puan rara & tina othman: rm250 semlm...

daddy ziyyad: itu biasa nok, mana2 apartment pun kalau ada astro, dia suh kita bwk kad reader sendiri...

ct rahani said...

memangnampak cantik & bersih apartment nih.. mmg puas hati la kan..

ieda said...

uishhh cantik lah dikk , bersih dan kemasss .. memang puas hati bila dpt apartment macam nie baru lah senyumm je kan :)

Lya Colours said...

sejuk mata tgk dari apartment hari tu kan

Ila said...

yg penting,bersih dan kondisisi elok kan..nak berniaga kenalah jaga hati customer kan

wan nurul hezrina said...

OKLAH KALAU DAPAT TUKAR..TUHPUN SIB KO BISING2..MMG HANPEH.SIAPA TAHAN NGAN TMPT KOTOR?NAK SOLATPUN TAK KHYUSUK...

SEJUK JER HATI N MATA PANDANG UMAH NIE

eB ezrin said...

wah tq,baper harga sewanyer yer?

Hanis Azla said...

klu nak ke bukit merah nnt boleh juga contact2 no tu.. terima kasih wahida..

Tiramisu Fatiema said...

kemas kak ek..sy suka pergi bukit merah..jalan2..rehat..sana

Rahmah Ram Ram said...

much much better than the previous one ;)

wida said...

tgk gmbr pon boleh tau apartment ni mmg jauh lebih baik dr gmbr2 kat apartment pertama sis pergi tu..

adarnadzmie said...

nampak selesa kan apartment tu... bape rm sehari wahida???...

ct shah said...

cantik apartment kau wahida.

intan morsalin said...

memang berbaloi2 apartment ni...selesa amat...nak kena smpan gak no.kak habsah ni

tq wahida

ieja amieja said...

erm.. klu sy pun hangin dpt apartment yg mcm tu. tak terurus langsung. len kali kita bakor je..seb baik dorang ganti apartment yg lebih bgus. amek ko..

wahida said...

eb & adarnadzmie: rm 250 semlm..

ajumohit said...

ha this one better than before lah ida, mmg terbaeikk lah

Edy Fee said...

boleh tahan la besarnye....
selesa

sisdee said...

wah bestnya..mcm balik umah sndiri rasa aprtment nie..mesra rumah (err yea ke) hehhehehe. best mmg klu ramai2 g bcuti kan .. fun!!

norhidana said...

mmg nmpak umah ni jauh lebih lawa dr yg sbulumnyer.... nsb lah akak dpt tukar aptment kan...

Dinas Aldi said...

Bersih & selesa, itu yg penting. Akak pun boleh nanges kalau hotel/apartment teruk bila bercuti. Nak balik jam tu jugak :(

KhaiRin said...

ongkos nyer brape buk sehari semlm?

syariza09 said...

eh cantik la homestay ni..kalo camni baru la bernapsu nk golek2 atas katil..dapor pon kecik comel, pandai owner ni jaga

syariza09 said...
This comment has been removed by the author.
wahida said...

khairin: rm250 semlm..

Kakzakie said...

Syukur alhamdulillah... kalau tak celebrate birthday hero di apartment banyak lipas...

Betul yg penting bersih dan selesa

Dilla Ady said...

waaaahhh...giler bez...bile banding ngan apartment sebelum, btul la mmg jauh bezanye..sib baik dpt jugak tukar apartment..kalu dpt yg bez camni, mau tak mo balik..huhuhu

fiza said...

Macam ni baru lah puas hati, cantik dan kemas.

Jendela Hati said...

yg kedua nie mmg nampak selesa... cantek..nasib dpt tuka yg ini...

Anonymous said...

apartment mcm ni baru puashati kan wahida..

p/s: k dee ni..xleh login..opis blocked..

rasp said...

mmg ter baik lah apartment nie...
baru lah hati tenang bercuti gini...

Rinna said...

Mmg cantiklaa.. apartment tuh.. yg penting bersih.. :)

intan_blur said...

selesenye la tpt nih...
tgk dapur pun..sejuk je..huhuhuhu..
best nyeee

Bitt (double IS) said...

yes better thne before...apa nasi mandy?? akkekekeke adehh

Mimy Hamid said...

ha ye rlah ni nampak selesa sikit..ok la dari hari tu...tak nampak serabut..teratur jek

akubiomed said...

Memang "neat and clean" baru boleh berpuas hati. :-)