nuffnang advert

Friday, December 16, 2011

kek askar

selamat pagi semua...
hari ni nak update pasal kami celebrate birthday abang dan adik kat Bukit Merah, Perak...ala, celebrate kecil2an je..ngan family kami je...

celebrate budak baju oren yg ke enam tahun, budak baju hijau tu tiga tahun...

ni kek dorang...sponsored by Acu...adik ipar aku yg bongsu...

kek yg jadi kebanggaan anak2 aku...dorang mmg minat giler ngan askar2 ni weh...abang dari kecik lagi dah menampakkan sisi minat dlm bidang ketenteraan...segala citer askar, perang atau kepolisian mmg dia minat habis...tu sbb acu beli kek ada patung2 askar ni...kat rumah dah mcm2 jenis patung askar, senapang, pistol, baju seragam askar pun ada tau...so, bila dpt kek ni mmg dorang suka sgt la...

kek ni berharga rm80...dah la hiasan cantik, kemas, sedap lak tu....mmg berbaloi la...lagi berbaloi sbb kami tak yah keluar duit pun, duit si Acu tu ha...kehkeh...tengs Acu!!

sebenarnya birthday si adik tu lambat lagi, 29 Jan tahun depan...tapi aku syak nnt mesti adik pun nak tiup lilin sesama, drp berebut, baik tulis je sekali nama dia dlm kek tu...

masa utk tiup lilin...

potong kek time!!

yang pakai tudung tu Acu yg sponsore kek harijadi pada hari tu...kek tu gigih dia bawak dari KL ke Bukit Merah tau...nasib baik tak cair...hehe..yg lg sorang lak Alang Mimi, adik ipar aku no.3...dia pun ada bg byk hadiah kat abang dan adik...eh, bukan abang dan adik je dpt hadiah, aku dan hubby pun dpt...kelaaaassss ko Mimi...tengs my dear!!

oh, gambar kami anak beranak wajib ada lah kan...abang ckp tengs pada semua yg wish beday dia hari tu....dia sayang auntie dan uncle semua...

love this pic...

abang dah tak sabar nak tarik patung2 askar tu...padahal kat umah dah berlambak patung askar ko...

bersama nenek dorang...masa aku bersalin kedua2 anak2 aku ni, aku berpantang ngan mak mertua aku ni la...mak mertua yg sgt baik dan hebat di pandangan mata aku...

lepas habis je celebrate ni, kami terus gerak gi Bukit Merah themepark...dari apartment yg kami duduk ni ngan themepark dah dekat sgt...dlm 5 minit dah sampai...gambar2 akan menyusul kemudian..tapi tak byk lah gambar...aku masukkan mana yg ada je nnt...


p/s: nnt aku cerita jugak pasal apartment berhantu di Bukit Merah...kami tukar apartment lain dan akhirnya kami dapat apartment yg sgt ok spt dlm gambar di atas...

71 comments:

Fara said...

Alahhh...comelnya kek. Selamat harjadi hero-hero sekalian! Semoga membesar menjadi anak yg soleh!

=D

Apartment berhantu? Huhuhuhu....

nuyui a.k.a miss YUI said...

berhantu?? cun la kek tu..hppy brthday buat mereka..mai ipoh lak..p tambun~

amirah said...

lawanya kek tu..hepi besday hero2 akim and arel ..tu mak mertua ko nok? mcm muda je lagi ek..

apartment berhantu? tak sabo lak nak dengo citer ko ni

lydzar said...

brilliant idea bila letak nama dedua sekali kt kek tu. so takdek la dorang berebut hehe!

hari tu kami pi beli kek utk hannah, hadif gigit jari je sebab tak dpt kek bola. penat terangkan kt dia haritu bday kakak, bukan bday dia. :D

dwaty said...

cam tak sampai hati jer nak makan kek askar tu...

♥ dak pink said...

Eh, pokok kelapa tu boleh makan ke? =p

Psst, mak mentua you awet muda lah!

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

kek kalau lawa2 gini aku syg nak potong...


epy besday akim & arel... senang ngko sambut besday skali kalau tarikh dkt2 ek..

khairul said...

betul2 minat combat ni,,,anyway tahniah

niezzareenamemory02 said...

mak metua kau vouge de vassss

Sue-Rya AQ said...

wah..meriah tul!! btw, askar2, batu2 n pokok2 tu bole makan ke?hehehehe...sgt comei kek tu..geram je tgk..

mamyharraz said...

cantik sgt kek abg.

p/s utk abg : abg suka askar ya?ok,nnt anty bwk abg jumpa askar hidup (hehe suami anty) ;)

citer seram..hadoii ni yg tak sabar nak tau..

wani johari said...

wah cantik sgt kek nya. mesti hepi si abg & adik ye....wat ever pn, hepi birthday ye..semoga jd anak yg baik2....

Anum said...

teringat zaman kanak2
aku sempat main askar2

Qhaifa Nur said...

cantiklah kek tu dan sungguh kreatif..

hepi bufday..

betul ke ada hantu, takutnya..

Huda said...

terliur la nengok kek tu..pastu mak mertua nampak muda laa

::FAIZ FARISH:: said...

nice kek

ratusiput said...

happy belated bday utk abg sorry terlambat lak wish utk abg :) mesti seronok sgt2 bila dpt kek idaman hati kan.sayang tak nk potong?ehehe.ade hantu?mak ai...seram jugak kan.mak mertua nampak muda :)

sahromnasrudin said...

bukit merah terbaek...harga pun ok..affordable kan

intan_blur said...

comel la kek dia..hppy bfday adik comel..heheehhehe
eh,,wahhida suke kan senyum mcm tuh..jgn contro2..kasi lebar sikit nampak gigi..laaaaaaagi comel..suke ;) dr ko kontrol ayu gitu.. ;p

ieja amieja said...

happy besday guys..seronok giler la dorang dpt kek mcm tu yer..boleh ke mkn askar2 ngan lori tu..ke hiasan jer..skrg mcm2 blh buat,ada hiasan askar yg blh mkn terus..hehe

~@mOi ~~ said...

berhantu??? aiyoo.. kak! cepat la update entry tuh,,, tak sabau dah ni nak baca...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa bukan main comel jerkk kek nyerr...

dakcik said...

comel kek ! xpenah tgk lg design askar mcm nie..;)

berhantu?? mcm menarik jek..cpt la citer..huhu

:: Mrs.Eady :: said...

suka sgt family picca tu!!

wahida said...

nuyui: dah pernah pegi dah lost world tambun tu, mmg best!!

intan_blur: weh, mana ada aku control weh...itulah aku sebenarnya...kehkeh..

all: pokok dan askar tu tak leh mkn, sbb betul2 patung, tapi batu2 tu boleh mkn...coklat..

all: yep, itu my MIL...awet mudakan?

amiey lee said...

wahh kek askar

fiza said...

Hijau mata hitam ku ☺☺...memang cantik lah kek nih.

Happy belated bday utk abg & adik.

Hanis Azla said...

cantik bangat kek nya.. bila org sponser lg best bangat.. he..he.. best kan wahida ada mentua yg begitu hebat... Alhamdulillah..

ct rahani said...

memang comel kek tue.. harganya pun x mahal sgt.. suka gak tgk gambar akak sefamily yg pandang lain2 tuh.. very nice pic.. :)

Munnafendy said...

serius kek ni mmg cantik kak! msti hepi gile diorang dpt kek askar ni rumput2 tu mcm real je =)

miloais milo said...

kek tu comel beb... nak plak ada macam hiasan...
kalo iols - konpem sayang banget nak makan!

Tihara said...

cantiknya kek..rasa sayang nak mamam..btw, hpy birthday :)

~izan~ said...

siap keta kebal atas kek,sgt cantik!

hepi belated besday kat mereka berdua..moga jadi anak2 yg baik dan bijak selalu.Amin..

mama iris said...

uishh tang rumput hijau2 tu kagum tol ......sayang nak makan..

CintaZulaikha said...

wahhhhhh, mmg ada masa depan nak jadik askar nih..cantik keknya..nyum2

akubiomed said...

Wah minat main perang-perang rupanya. :-)

Mimy Hamid said...

unik giler kek askar...dah nama boys gitu la kekdah...eh askar ni permainan zaman dulu ni

MamaEma said...

hepi family..hah, aprtment berantu...tak sabar nak tahu ni yg man berhantunya..br nak plan bercuti dgn famili kat sana

cahya indah said...

bila nak cerita pasal apartment berhantu tu kak Wahida? tak sabar.

ejaMaria said...

apartment ada hantu?... takut nya...

iduraz said...

ada hantu?adoiyii..sib baik masa kami gi dulu tkde pape jadi..ahaks..nti citer ek kak

norhidana said...

alala... comelnyer kek itu...
sesuai ngn minat abg n adik ye...
kalu dana pun syg nk mkn hhehhe...

working mom... said...

sedap jer nampak rumput2 atas kek tu...eh ! :)

Nens Collection said...

aduss sygnye nk potong kek tu..
siyes comel..;)

*SiRibenMerah said...

bestnyaaaaaaa..

bebudak skang kalo celeb besday mesti theme2.. ai dulu kek icing bodo je..
menciiiii tau..

* mood nk menjeles ngan bebudak boleh??*

wan nurul hezrina said...

cumilnya kek..askar tuh..ada jiwa kenegaraan disitu=)

pape hepi buffday 4 both of u darlingg..may allah bless u=)be good boy okeh=)

adarnadzmie said...

alamak wahida...sayangnya nak potong kek askar tu... ciut sgt la...huhu...
pic last sekali tu askar dah tak der... hehe

Kakzakie said...

Banyak gambar tapi kakak tertarik gambar abang, adik dan neneknya. Manis/lembut airmuka nenek...

Bitt (double IS) said...

hehehe best ada toy kek nehh...apa ada hantu???

|| NaFiRaa || said...

gulp!! berhantu?? ye ke nih!! tak sabar nak baca citer tuh!!

EpoLįƒ¦Kekunangpelangi said...

Wuu. kalau kek lawa-lawa gini, memang simpang buat frame lah. huhu ;p

Epy besday untuk si kecil comel tu. :)

whitecappuccino said...

first time tengok kek ni! cantik! sukanya abang dgn adik kan?

Cho Zila said...

betoiler berbaloiler kektu memang akak tengok sangat kemas... bestnyer adik ngan abang yerk dapat askar lagi... seronok dapat bergambar satu family dengan jayanyakan memang sweetjer...

miss Fyqa said...

cantik la kek.. huwaa. dah lama x mkn besday kek. T__T

::NureeN:: said...

dpt cake ngan askar skali kan.., :)
bestnya g bkt merah.. teringin nk mandi2 kat c2

KhaiRin said...

1st time tgk kek kaler ijau cm tu...cantik sgt!

eB ezrin said...

singgah dlm ke'MC'an. bb lembab laks tuh hu3.
1st time tgk kek g2. cantek. :)

atty's said...

Beshnya kek askar..ni kalau abg fir tgk jeles sgt2 nieh

RULZA said...

sayang je nak makan ni..:)

DeQWa said...

cam best jer kek nih....mesti sedap kan

Dilla Ady said...

cantiknye kek anak2 wahida nih...berbaloi ngan harganye..

ai pun suke gambar yg koram pandang tempat lain tu..nice!

Nazayiena said...

mesti si abg suka sgt dpt kek askar nie....

Muda lg MIL Wahidakan...

mama aini said...

cantik sgt kek askar tu !!..voguenya mak mertua wahida..bertuah punya MIL sepertinya !!..nanti update psl hantu tu ya..he2x..

Dee said...

muda mak mertua kau wahida..hehehe..kek tu cantiklah..anak aku nak angry bird haaa..mamanya malas nak celebrate..nti2 je sekali ngan mimi or next year saja..boleh? hahaha..eh..tapi kan..tak sabar nak baca cerita berhantu kau tu..story cpt tau..

ieda said...

cantik kek askar tuu dik .. budak2 memang suke lah kan ..
eppy bday buat akim & arel ..:)

ps : behantuu !! huhuh x sabar nakj dgr nie :)

Alin Marlini said...

cantik kek n heppy befday boys.

Ada hantu? cptlah citer...x sabar ni..hehehe

wida said...

siyes ke berhantu sis..mak aih..meremang kalau baca cite sis ni.

wah..sedapnya kek besday tu...

CikPuanHaLia said...

Happy belated besday utk arel..
Semoga jadi anak yg soleh..kejap jer dah besar.
Teringat masa mula2 transfer masuk kemahiran..masa tu D bru lepas cuti..wife bersalin. Ni dah nk masuk darjah 1 dah dia..

Softtouch [Hanim] said...

cntiknya kek askar tu wahida..bkenan sy...tmpah kat mana?

bestnya abg n adik clebrate kat bukit merah....seronok...

hantu?xsabar nk tau ceritanya...

wahida said...

hanim: adik ipar yg tempah..nnt aku tanya dia yer...

rasp said...

hepi belated birthday buat mereka berdua...
boys harus lah suka soldiers kan sis...