nuffnang advert

Friday, March 23, 2012

merenyam....

selamat pagi semua...

dua hari tak update, demam dan cerry berry...huhu...
sekarang dah beransur pulih
tapi masalahnya dah dua mlm jugak lah aku tak boleh tido
asyiklah gatal hidung, pas tu merebak ke mata
pastu merenyam2 gatal tu kat muka..
tension...
ingat nak jumpa doktor pas ni
nak taip panjang2 pun tak daya
sbb....


aku dah rupa gini, duk tergaru2 hidung je ni..nak buat keje pun tak senang....adoi la hai...

48 comments:

Anum said...

hehehe, cian dia
semoga cepat baik beb

Sue-Rya Qistina said...

ala kesian dia..
get well soon ye kak..
saya pn dh start selsema ni ha..hidung dh naik gatal2..huhu

Lya Colours said...

get well soon kak =)

mak encik | SZ said...

hadoiii...
makan ubattttt yaaaa...
tang cery berry tu mahu kurang 2-3kg takyah exercise lemak terbakar dah :p

wahida said...

all: aku tak selsema masalahnya, aku gatal hidung...mcm resdung je ni...huhu...

Huda said...

siannya, allergik apa2 ke sebab tu gatal hidung..

fiza said...

KO ada resdung ker nok, klo ada memang hidung gatal merenyam.

Smoga cpt sembuh.

Aine Ainun said...

Hehhehheeeee...
Bergaya sunggun yg diats nun garu hdung..

Pasaipa cherry berry..;)

:: Mrs.Eady :: said...

Adoiiilaaa...semoga cepat sembuh!

Rai said...

semoga cepat sembuh..kalau rajin+berani..buat air garam..titiskan masuk dalam hidung.. kalau amalkan selalu susah nak kena selesema..

Eye_nee said...

resdung kut.....tak pun ko alahan makanan...

KhaiRin : anies said...

tanda2 resdung tu
semoga cpt sembuh

Neeza.Areef said...

bab gatal idung ni klu time dia gatal mmg x benti..

moga cpt baik!!!

Amie said...

Simptom2 resdung tu... cepat2 jumpa doktor, makan ubat & jaga pemakanan.

adarnadzmie said...

sian... moga cepat sembuh..:)

cheqna said...

ada maan pape yang ko alah ke kak??
belacan ke???

wan nurul hezrina said...

ada resdubg ker yunk..
k get well soon ek..akunie dok hangin dgn gusi bengkak..mmg buat aperpun sakit

norhidana said...

aduhla... akak ada resdung ke kak sbb gtai idung tu? ke akak ada alahan pd apa2 makanan ke?

kasihredha said...

semoga cepat sembuh

Liza Abu Bakar said...

he..he.. elok pulak posing depa sama ye. kak liza ada jual jamu resdung kalau nk try. iklan sat.

cik fadh said...

hahahaha OP yg amik ni mmg kelasssss !

ZSqueenbee said...

alololo kakak laling...meh cni i tlg garukan..hihi...moga cpt sembuh..

♥ dak pink said...

Alalalala syian.
Patutlah takda posting best dua 3 hari ni.

Get well soon Wahida.
=)

wahida said...

all: tu lah, aku rasa ni simptom nak resdung ni...huhu...

kak liza: kak, ubat tu besar dan pahit tak? saya jenis takut nak mkn ubat...

akubiomed said...

Ada allergic dibahagia muka. Memang tidak selesa tuh.

kakchik@ella said...

kena gak jumpa dktor, ok?

Munnafendy said...

kalau dah merenyam tu resdung namanya tu kak...kalau takut nak makan ubat, beli jenis yg boleh bersin tu..nama dia buah jeruk kalau xsilap sy tp bukan buah tau! dia serbuk n sapu sikit kat hidung..lps tu akak akan bersin xberenti n kuar air hidung..akak buang air hidung tu smp hbis,nnti insyaAllah kepala rasa ringan, hidung pun xde merenyam lg..hidung pun terasa licin tau.

eh, sy ni mcm nak jual ubat resdung la plak...hahahaha

MommyAqil said...

Semoga cepat baik ye ida..Kalo tak tahan sangat pegi je jumpa doktor..at least dapat ubat..kan..

Mama Ema said...

pesal cerry berry..salah makan erkh..elok jumpa doktor

ajumohit said...

Moga Ko cepat sihat ye Ida, gelihati plak ku tgk gmbr tu hihi, kalau ko duk Sebelah diorg leh wat entry wordless Wednesday heheheh

wahida said...

munnafendy: mana nak dapat tu nok? aku dah berminat ni...

miloais milo said...

iols selalu kena hidung gatal2 ni...
jenuh lah tergaru2 idung
rasa sampai merah gitu

GreenJade said...

oo patot le senyap je rumah dia 2 hari ni.

perut dah ok blom ni?

sian kwn kite ni..jgn skip antibiotik kasi cpt recover kay!

ieja amieja said...

assalam wahida..
gatal merenyam mcm resdung je wahida..baik g jumpa doc sebelum melarat..t.care

Dee said...

semoga cepat sembuh..mcm resdung je..

|| NaFiRaa || said...

resdung kot.. baik jumpe dokter cepat~

Kakzakie said...

Betul wahida baik jumpa doktor. Kakak dah serik bila anak kakak yg disangka selesma biasa rupanya sinus...

Yuzy said...

Resdung kot kak....
try view sini
http://www.sioloon.com/t11013-resdung-punca-dan-petuanya

munna said...

alahai siannya.... semoga lekas sembuh ye Wahida

kayyana said...

hahaha.. kelakar tgk gambo.. erm.. bleh jd kenangan PM dengan exPM nih.. hehehe.. semoga cepat semua wahid.. adeh.

Nazayiena said...

semoga ida cepat sembuh ...

ratusiput said...

tanda2 mcm nk resdung tu...

Bitt (double IS) said...

speddy recover...saya pon tergau gak nehh rasanya tadi mkn belacan kot...hehehe

sudipVSsenduk said...

dah berjangkit ke PM pulak ke? dahsyat...

cahya indah said...

hopefully kak wahida cepat sembuh

mama aini said...

better jumpa doc. !! kadang2 cerry berry & gatal2 sbb alahan makanan..hu2x..semuga cepat sembuh..

NzA said...

take care...moga cpt sembuh....

onie said...

ni dah sihat lum?hehe