selamat pagi semua...
ni pun kira n3 lama...nak habiskan n3 makan2 sebelum puasa mcm aku janji sebelum ni..hehe..
ada satu hari tu tgk masterchef, dorang kena masak masakan kegemaran P. Ramlee, pas tu dorang buat daging masak hitam kan, ah sudahnya aku pun terpengaruh sambil mengences2 air liur masa dorang hidang daging masak hitam tu...hahah...jadinya aku pun buat lah minggu tu....
makan ngan ikan gelama masin yg sedap nak mampus ni...perghhhh...layan wa ckp lu...
ni dia daging masak hitam versi Wahida...hitam tak? hitam tak? hitam legam kan sampai daging pun tak nampak dah...haha...punyalah gigih aku letak daging kat atas, tetap tak nampak rupa daging sbb hitam sgt kekdahnya...kehkeh...daging hitam ni aku letak sekali daun kari...mak aiii, sedap je bau masa menumis tu...
dijodohkan ngan kacang buncis + udang kecik2...
simple je kan?
p/s: ish, tetiba terbayang nak buat sup tulang pulak...
terliur plak tengok...huhu
ReplyDeletesuka sangat ngan daging masak hitam...tapi tak pernahnya masak...asyik mengadap lauk orang je lah..
ReplyDeletewalau lauk hebat macamna sekalipun tapi ikan masin tetap jadi pembuka selera..hahahaha
ReplyDeletesuka sgt daging masak hitam !
ReplyDeletewahhhh sedap ni, boleh bertambah ni kalo mkn nasi
ReplyDeleteakak baru mkn sup tulang ptg semlm, tok umi yg buat...hehehehe
ari ni dah start mantai kat Seremban...haaa...confirm esok mak aku buat sup tulang or sup gearbox...
ReplyDeletepandai gak masak wahida ni....memang nampak sedap daging hitam tu...:)
ReplyDeletesedapnya..............
ReplyDeletenasib arini ada jamuan sambutan pose....da xsabau nak makan tgk lauk pauk nie...hehehe
ReplyDeletedaging masak hitam tu sangat sedap yea..
ReplyDeletesedap n simple
ReplyDeleteaiyoo...ikan amsin...satu taman leh terbau haruman ikan masin digoreng...
ReplyDeletebuat sup tulang jgn lupa kirim skit kt kty ..
ReplyDeleteklu dah jodoh tak kemana hahaha... klu daging tu pedas2 rempah sikit perghhh nagisssss
ReplyDeletepergh..makan mesti bertambah2 la ni!..hehe
ReplyDeletesuka jugak mkn daging masak itam kerutup lagi sy suka
ReplyDeleteHitam hitam si daging hitam, walaupun hitam dimakan sodap tu.
ReplyDeletevaaaaa!!! vaaaa!!! (mate juling)
ReplyDeleteterliur gile aku noks!! ade lak ikanmasin tu...mmg terbaik...
wey, kalo bulan2 pose ko pos gambar gini mau meroyan kami2 tau ...he he he
kalo tak dpt mkn daging mask hitam tu..ngeches akk.nak kena masak nie..
ReplyDeletesimple but nice!
ReplyDeletetgk pun dh terliur :D
ni entry nk belasah b4 pose ye
ReplyDeletealhamdulillahh , gara2 mastercheff ramai dah geng2 org perempuan rajin masak ekkeke ;)
ReplyDeletemantopss dikk sukee .. nak2 sayur tuuu faverettt ahkak nokkks ;))
daging masakhitam mmg terbaik la..
ReplyDeletejarang ko tunjuk apa yang ko masak..selalunya ko tunjuk apa yang ko makan jer..hikhikhik..
ReplyDeletedaging ko nampak sedap nokkk
wahida..ari ni pagi2 lg ramai yg dah tepek pic makanan..lepas gian sblm pose kot..huhu
ReplyDeletedaging tu w/p hitam..janji mabelesss!!
ieda & anneraini: tak yah masterchef pun, saya mmg rajin masak lah...eh, byk kali apa aku post masakan aku...ko yg tak perasan ni...
ReplyDeletewah..wah..mmg betul pun..tgok tak kosong pun..aplikasikan dgn family..dpt pahala..uhh sedap tu..
ReplyDeleteklu dah nama daging masak itam yer item ndok..hehe
ReplyDeletebtw..mmg kesukaan aku klu masak kicap2 nih
selera tgk gelama masin tu...blh bertmbh2 mkn.
ReplyDeleteTerliur tau.
ReplyDeletehitam yang yummeh :))
ReplyDeletesedapnye...klau bulan puasa ni dah tergoda iman dah..hehe ^___^
ReplyDeleteada juga faedahnya MC ni kan :)
ReplyDeletesedap
ReplyDeletesume orang pilih daging masak hitam ni. saya pilih ikan masin la. hehe
ReplyDeletesedapnya..:)
ReplyDeleteknp ntah sy lagi terliur ngan buncis tu.hantu sayur sy ni :p
ReplyDeleteSedapnya!! Ni buat menu bersahur sure senang nak kejut diorg makan hehehhe
ReplyDeletecukup ke nasi putih makan hari tu?
ReplyDeleteikan kering tu sodap ~
ReplyDeletememang hitam pekat lah daging tu..tergoda i tau..buat le n3 resepi masak daging hitam pekat likat tu hehe..
ReplyDeleteTerliur tgk masakan Ida pagi2 nie.
ReplyDeletetgk gambar aje dah terbau2 masak hitam tu, wahida..
ReplyDeletekak, aku kalu msk kicap ayam ke daging mmg itam cam ko tuh kak... tak itam takde kick heheheh...
ReplyDeleteserious lapar ni..adoi... cam ne ni kak?.. haha
ReplyDeleteaku hantu sayur skang ni..ngences2 tengok kacang buncis tu.. boleh? hahaha..
ReplyDeletesalam akak..wow sedapnye..sgt menyelerakan...mengences aku melihatnye kak...heehe
ReplyDeletebestnya tgk daging tu....mmg kena dgn nama dia...
ReplyDeletesedap2 semuanye ^^ nasib baik lom pose lg
ReplyDeleteaduuuhhhssss sis...
ReplyDeletememang sgt2 mengiurkan lah lauk pauk u nie...
buat menu buka posa mmg terbaeeekk...
sedapnyeeeeeeeeeee.....
ReplyDeleteaduii sedap nya makan dgn nasi panaih2 waheeda oiii
ReplyDeleteeh eh apsal aku lak yg ngeces2 air liur ni skrng..haha
ReplyDeletenok, make sure esok last day ko post gambar makanan okey...kalau tak aku boikot tak mau masuk blog kau masa bulan puasa...~hahaha
ReplyDeletedaddy ziyyad: kahkah...lawak okeh statement ko...ko dont worry, mmg aku takkan publish gambar food sepanjang ramdhan...dah ramai sound aku ni...takut aku...haha...
ReplyDeleteSalam Sis,
ReplyDeleterajin sis masak
walaupun simple
mesti sedap, saya rasa lapar tgk makanan Sis ni, aummm~
mata aku fokus kat ikan gelama tu jek..ekekeke
ReplyDeletepekena pulak dgn nasik fanas2..ommak aih..mentua lalu pun tak pandang dah..eekekeke
hehehe...tau2 je..
ReplyDeleteumah aku dah 2 hari aku berdaging kicap..
tp daging berkicap ala2 manja..tak itam cam ko buat..
ko buat tu mesti sedap..sbb ada daun kari kan...mau nasi bertambah ni...
tiba-tiba lapar pulak...
ReplyDeleteaku pun suker daging masak itam jah.dulu arwah mak aku selalu buat.huhu..
ReplyDeleteperh..terangkat aku nengok..dap
ReplyDeleteperrgghh.. tangkap leleh weh!! aku harap jugak bulan puasa nanti blog ko tak buat perut aku terseksa nok! hahahahahahaha
ReplyDeletesuka sangat buncis dengan udang...
ReplyDeletenasib baru lunch kalau tak mesti meleleh air liur ni..
ReplyDeletesy nmpk pinggan je..daging x nmpk hehehe
ReplyDeleteMengences ngan sup tulang kau...adapnyerrr
ReplyDeletebelum penah try masak daging masak hitam...kene cari resepi ni...
ReplyDeleteakak baru jer lps goreng ikan gelama masin ni.sedap weh! terliur la daging tu.
ReplyDeletedpt rasa mesti best ni..aritu dh rasa iyra pya daging masak hitam..sedap..
ReplyDeletecomel udang kecik-kecik tu ye
ReplyDeleteAduhai terasa laparlah pula. :-)
ReplyDelete