nuffnang advert

Monday, April 4, 2016

si puding caramel

Assalamualaikum semua...

nak habaq mai...
lama giler dah tak buat puding caramel ni...
padahal aku ngan anak2 kemain feveret puding ni...
tapi biasa lah,
kalau dah malassssss...
benda senang pun jadi susah nak buat...huhu...

taraaaaaa...dah siap sedulang..
hodoh pun hodoh la...
janji anak2 suka...huhu...

gigih aku buat nak tahu pasal apa?
gigih aku lawan jugak kemalasan aku tu...ekekek...
sebab baru2 ni ofis aku ada event...
ada makan2 sikit untuk yang terlibat...
untuk dessert, dorang buat puding caramel ni,
aku dapat dua bekas kecik tu...
mula2 nak makan, tapi ingat kat anak2,
terus x jadi makan...
tu yang bawak balik bagi kat anak2...
tapi dah bawak balik, berebut pulak si abang ngan adik...
dengan si Junior sekali join berebut...huhu..
dah aku tengok tiga beradik tu berebut,
nak tak nak mama kena rajinkan diri jugak la..
lagi pun barang semua memang dah ada...
so, apa lagi, malam Sabtu terus buat...
itu pun budak2 dah tanya, lambat lagi ke mama nak siap?
aku cakap esok pagi dah sejuk baru boleh makan...
pastu esoknya bangun pagi terkejut aku tengok anak2 kul 9 pagi dah bertenggek depan peti ais..
aku tanya kenapa?
dorang cakap nak makan puding...
huhu...sedih pulak tengok kemain budak2 ni suka tapi mama yang tak rajin buat...
bila dah siap, kemain teruja tak sabar nak makan...
pagi2 sebelum breakfast abang dah terjah dulu puding ni...
aku tanya, tak nak breakfast dulu ke?
dorang cakap, kitaorg makan puding dulu la mama...
pastu baru makan nasi lemak, okey??
ha ye lah...suka ati lah...

percaya atau tak,
si abang boleh hadap 3 slice sekali jalan...
aku macam terkebil2 tengok...
budak ni tak reti muak ke...hahaha...
aku pun hantu puding caramel ni jugak...
tapi takde la sampai 3 slice terus...huhu..
natijahnya, nasi lemak untuk breakfast abang makan separuh je..
sebab dah kenyang makan puding ni...grrrr...
petang dorang makan lagi...
daddy balik keje pun cuma dapat satu slice je...huhu...
sekejapan abes!
lepas ni mama buat lagi okey!
mama akan lebih rajin lagi lepas ni...ekekek...

eh, sabtu ahad baru ni mmg terlebih rajin sikit...
dah buat puding caramel, masak lauk lunch terus buat aiskrim sumi pulak...
ha, rajin ke tak? hahaha...
matikla...orang lain siap baking pavlova bagai...
aku baru buat eskem sumi dah kepoh...huahuahua...
mcm tu lah bila mood rajin sesekali sampai..
haruslah kecoh kat blog...kahkah...

ok, bai!

18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaa
rupa x kisah asal sedap

Inani Hazwani said...

Makan sejuk sejuk ni nyumsss :)

Fazleyatul Aini said...

oi sedapnya puding ni feveretttt
tapi kita pemalas nak buat. beli je hahaha

Umie Adli said...

sedapnya.lagilah makan masa panas2 ni. terasa2 puding ni yg kuar dr peti sejuk.

babYpose said...

Rupanya pun menyelerakan, sejuk tekak tengok, baru nak makan tengahari ni..

Siqah Hussin said...

tak kisah rupa makanan tak cantik, yang penting sedapppp :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

ni mencik ni... hahah

Nafira usof said...

Noks.. aku pon suka puding nih. tapi x pernah buat sendirik. beli jer. hahahaha

ape2 pon untuk anak2 mesti kita sanggup buat kan~
len kali hantar ke shah alam barang sepiring okeh~

CaDLyNN said...

saya pon suke pudding caramel ni..tapi tak penah buat sendiri lagi..
hoho

paling latest buat pudding cocktail je last week..teringin nak makan before kene pantang sat lg. haha

akubiomed said...

Manis tak ingat..tapi sedap. :)

ain.ya.nun. said...

Sedapnya nokkk kalau kau hulurkan se slice tok aku buka puasa. Haha.

ArELeEz said...

wah, eskrem sumi! belanje la gambar..

izzeyda said...

sedap nih..

Kakcik Nur said...

Mak pun dah lama betul tak buat puding ni...

hmmmm...kena merajinkan diri semula nampaknya. :)

Suriaamanda said...

Aku tak suka sgt tapi boleh la makan...well aku tgok slices puding karamel ko ni nok...alahai kenpa seksi sangat...

dear anies said...

fav sy jg ni tp maaaaaaalaaaaaaaassssss nk buattt ;-)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

untonglaaahh dapat mama rajinnnn...walaupun terpaksa..ekekekke :P :P :P :P

Yana Libra said...

rajinnyee..nmpk sedaplah..suka kan kalau anak2 makan habis :)