nuffnang advert

Tuesday, March 29, 2016

bila member operate tonsil

Assalamualaikum semua...


aku pernah cerita kat sini yang kawan baik aku si jah ni nak kena operate tonsil...
semalam la pembedahan dia...
operate dalam sejam lebih gitu la...
so, waktu petang habis kerja berdesup aku ngan hubby gi visit mek jah...

holloh holloh...
meh sayang sikit budak penakut ni...
kemain dia ni cuak sangat nak kena operation...
jenuh pujuk....grrrrr...
tapi aku faham la perangai si jah ni...
dia ni mmg gitu...
kena bagi banyak motivation kat dia...cewahhh...hahaha...

yang buang tonsil, tapi dah kenapa mata ko yg herot sebelah ni jah?
dia ni ngadu sakit lepas operate, tapi tetaplah ketawa mengilai macam biasa...haha

laki aku cakap kat jah 'la, boleh cakap? kitaorg susah payah belajar bahasa isyarat nak ckp ngan ena'
hahahaha...masa tu lah si jah ni ketawa berdekah2...kahkah...
hampeh betul laki aku tu...

cepat balik jah...
kalau ko ada, extension aku tak sudah2 ringing...
ada je ko carik aku kan jah...
kalau tak bergosip, mengadu nasib....hahaha...
ni ko takde, aku pulak boring...
dah aku pulak nak mengadu nasib ngan siapa ni jah oiiii...

paling kelakar bila si mek jah ni cerita...
dia berselfie lepas dia dah sedar...
masa dia berselfie tu, doctor pun lalu...
doc cakap 'wahhhhh, sudah boleh selfie, esok boleh balik la'
hahahaha...

ni lah masalah orang yang buang tonsil...
banyak benda tak boleh makan...
kena makan pun benda2 sejuk je...
aku ngan laki aku sampai pening nak belikan apa..
siap bergaduh laki bini kat depan kedai runcit hospital kat bawah tu...
bergaduh sebab tak tahu nak beli apa...hahaha
sudahnya laki aku cakap belikan yogurt, pastu aku capai neskefe sejuk...
pastu belikan majalah Media Hiburan kot2 la jah ni boring kat sepital...
aku suruh dia ngaji takmo, sudahnya aku belikan majalah maksiat ni...hahaha...
mampus aku kejap lagi mek jah baca ni...larikkkkk...

 tergeliat nak menyebut menatang yang kat bawah tu...huhu...

ok la jah, kami balik dulu...
tak boleh lama, sebab aku nak buka puasa pulak semalam...
korang ingat aku nak sangat cium tangan mek jah ni?
mmg tak lah...
selalu aku ngan dia asyik gaduhhhh je....
ini kali aku cium jugak la...
dah dia sakit kan...
nak nampak aku buat camni mmg tunggu ko sakit je la jah ye...muahahaha...
apapun, aku ucapkan tahniah la buat ko ye jah...
dalam pada takut2 tu, ko buat jugak operation ni...bagus!


yang penting aku nak ko cepat2 sihat ok...
walaupun ko dah boleh discharge hari ni...
tapi doctor bagi ko MC lamaaaaaa....
huwaaaaaa...boringnyaaaaa...

28 comments:

Umie Adli said...

nampak pun memang rapat korang berdua ye. sweetnya bila cium tangan tu

idzwa kamaruddin said...

ehh kenapa sambil baca rase nak nangis skit-skit..kekeke..kelakar ade sweet ade..sedih ade..ehh sendu plak..

Kakzakie Purvit said...

Apa yg tersentuh hati kakak ukhuwah terjalin bagaikan adik-beradik. Kakak suka sangat tengok. Moga Reena cepatlah sembuhnya.

norhidana miswan said...

alah2 sedihnya la aku nengok gambar yg mule2 tuh wei... pucat lesi je...
selalu nengok gambo dia kan gelak ketawa gumbira2...

mmg berani lah jah oi ko buang tonsil tuh, aku rela lagi tahan sakit... huhuhu seram dgr perkataan operate tuh wei...
moga cpt sembuh la si jah tu yek... bape lama mc nyer tuh...
syok lah dia ngn si buah hati nya tuh

Fazleyatul Aini said...

semoga beliau cepat sembuh

Suriaamanda said...

Semoga Sheena cepat sembuh...

ain.ya.nun. said...

Get well soon dari Otorinolaringologi Mek Jah!!

Yana Libra said...

hehe..kelakar je baca..moga cepat sembuh :)

~aSHa~ said...

kelakor la wahida ni.....
terapi jugak utk org sakit2...

ihihi...kalo akk sakit ko lawat ye....ihii

Nafira usof said...

BFF forever nih. hehehe
semoga mek jah cepat sembuh.
rajin2 lah hantar eskrim ke mek jah.
kikikiki

Inani Hazwani said...

Sweetnyaa. hehehe. adik beradik nani ada jugak yang ada tonsil ni tapi tak operate2 pun. abah risau sangat kalau bab2 operate ni

Ratu Hatiku said...

Semoga ukhwah yg terjalin erat selamanya... semoga BFF cepat sembuh.. Aaminn

JunAina said...

Operation memang la sakit! Akak pun ngeri kalau sebut bedah2, potong2 ni mau pitam kot. Alhamdulillah...semuanya dah selamat moga cepat juga sembuhnya. Kena ingatlan dia supaya pantang makan jgn nak makan benda2 gatal.

Kakcik Nur said...

Lepas ni pujuk dia suruh kemaskini blognya yang dah bersawang tu... :)

Yaya Azura said...

sejuk hat aku nengok korang berdua
mmg BFF lah!

lia ummiirfan said...

get well soon :))

babYpose said...

Untung ada bff macam wahida, moga cepat sembuh dan sihat. Betul time nak membawa buah tangan tu serba salah kalau beli makanan yang tak boleh makan lagi, kesian bila kepingin pulak..

Qhaifa Nur said...

Moga cepat sembuh..
Dh selesai..lega kan..
Sunyilah wahida 2 3 hari ni...kejap aja tuhh

Azian Elias said...

he..heee.. lawak lah wahida ni.

semoga mek hah kita tu tambah sihat.. cepat leh keje balik yeee..

Ena said...

Alhamdulillah dah operate ye
Moga cepat2 sembuh

Rasa touching je kita tengok pic
korang berdua ni
rasa AKRAB sangat
Moga hubungan ni kekal sampai bila2 ye
Aamiin..
sambil taip air mata merebeh keluar
entah kenapa rasa sedih
padahal happy.. =D

LYAfrina said...

tonsil ni, selagi x buang selagi tu akan slalu demam2 terukkan..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alolololo...so sweet la dua orang nih...hahaha

Azura R-Ju said...

so sweeet ...

tongsil ni kalau dh operate mmg perit jgk la dlm 2week (mmber zr pun ada yg buang)

adarnadzmie said...

GWS mek jah...

ietams said...

cepat sihat ye!

NM03 said...

TERIMA KASIH

melawat aku

belikan neskepe

belikan calciyum

belikan majalah maksiat :)

ko kawan yang aku akan kenang sampai hujung nyawa

ko kawan yang aku akan nampak tiap masa

ko kawan yang aku akan simpan dalam jiwa

ko kawan di dunia dan in shaa allah di sana

moga kite kawan sampai dunia terhenti

dear anies said...

syafakallah mek ja

Liyana said...

majalah maksiat tu! hahaha goli ati den baca :D